#Japanrehab
Japanista palattuani minulla on ollut sushi cravings. Matkallamme söimme oikeasti joka paikassa sushia ja se oli joka paikassa niin superhyvää. Parasta sashimia söimme kalatukun ravintolassa Tokyossa ja parasta sushia Kanazawan kalamarkkinoilla. Muuten! Kun jotkut tietämättömät kutsuvat Japania kalliiksi, niin niissä ravintoloissa jossa sushilautaset pyörivät ympäri ravintolaa hihnalla sushi maksoi 40 senttiä kappale. Ihan vaan by the way. Haluaisin sanoa, että ”sushit sulivat suussa” mutta se ei olisi laisinkaan sopivan kuul lause, kun olen jo käyttänyt lausuntaa ”hashtag japanrehab” ja sanaa ”cravings” – kuuleja sanoja siis- joten sanon että sushi Japanista oli beyond.
Jos joku on Tukholman matkalla, niin Tukholmassa parasta lounassushia saa työpaikkani viereisestä Shirosushista (josta kaksi ylläolevaa kuvaa), maukasta illallissushia hauskasta Barbrosta (Bar Bro- Liljeholmenin sillan alla olevasta sushiravintola/elokuvateatterista) ja Liljeholmenin kauppakeskuksesta saa GI sushia, eli siis sashimia pinaattipedillä. Kuvasarjan paras ateria oli Oslossa, hotel Sagan alakerrasta löytyvä St.Raw (keskikuva yläriviltä), jonne vein Skottilaisen pomoni illalliselle.
Mitä Ruotsista ei tosin saa oli sitä aivan supermahtavaa sushi bintoroa, jota Fra ja minä ahmimme Japanissa jopa enemmän kun tonnikalasuhsia. En ole löytänyt sille suomenkielistä nimeä, englanniksi kala on amberjack. Tosin Japanissa lohi ei maistunut lohelta, eli borta bra men hemma bäst.
#Japanrehab täällä jatkuu ja mikäs siinä. Kala on terveellistä.