Vihreää suussa sulavaa keittoa
Minustahan on tullut ihan resepti-intoilija… ennenkun en ikinä tehnyt mitään reseptistä. Tällä kertaa vuorossa oli Avec Sofien blogista löytämäni kesäkurpitsakeitto. Siitä tuli todella hyvää.
Pilkoin kesäkurpitsat ja laitoin ne kiehuvaan kasvisliemeen.
Sillä aikaa paistoin rosmariinia ja kokonaisen sipulin pilkottuna pannussa.
Laitoin pehmeät kesäkurpitsapalat, paisetut sipulit ja rosmariinit kulhoon. Lisäsin ikkunanlaudalta kaikenmaailman muita yrttejä ja kaksi ”raakaa” valkosipulinkynttä. Sauvasekoitin kaiken vihreäksi mössöksi.
Lisäsin hieman kasvislientä ja sekoitin lisää.
Kaadoin mössön uuteen kattilaan ja pistin liedelle ja lisäsin siihen kasvislientä kunnes keiton rakenteesta tuli mieluisaa. Sanoisin ehkä puolet kasvisliemestä.
Ihan mielettömän hyvää. Käytin 1 kasviliemikuutiota ja tuota Renee Voltaire lantbuljongia, joten en tarvinnut edes lisätä suolaa ja pippuria. Lisäsin vielä chilikrutonkeja ja tuoreita yrttejä koristeluksi ennen tarjoilua. Sitä jäi vielä annos ja odotan jo innolla tätä iltaa että saan syödä sitä. En ole varmaan ikinä himoinut keittoa näin paljon!
Tarvitset siis:
- 3 pientä kesäkurpitsaa
- litra vettä
- kasvisliemikuutioita (sen verran mitä yleensä laitat litraan vettä)
- valkosipulia
- 1 sipuli
- yrttejä
- krutonkeja
Olen huomannut, että ennen tein kasvissosekeitoista liian paksua. Tuohon kesäkurpitsakeittoon lisäsin enemmän kasvislientä kun mitä yleensä tekisin ja siitä tuli sen takia paljon parempaa. Mieheni teki myös yhtenä päivänä passato di verdurea ja huomasin siitäkin, että en ole aiemmin onnistunut kasvissosekeitoissa juuri sen tiheyden takia… ”everyday is a schoolday” kuten Skotlantilainen pomoni joka väliin tokaisee.