Arepas!

_dsc0698_fotor.jpg

Farinata-kokeilun lisäksi olen viime päivinä syönyt fermentoitua hainlihaa, keittobanaania, jukat-kasvia, neilikapataa ja arepaksia. Paljon uusia makuja ja uusia reseptejä! Saan suurimmaksi osaksi kiittää kolumbialaista ystävääni Dorista, jolla oli koti-ikävä ja halusi kokeilla äitinsä reseptejä. Fermentoitu hainliha oli tosin Islannintuliaisia.

Doris antoi meille sokerimaissijauhetta jotta voisimme itsekin kokeilla arepaksien tekoa kotona. Arepakset ovat todella hyviä ja sokerimaissijauhe tuoksuu ihanalle! Jauheeseen lisätään vettä ja/tai maitoa, odotetaan viitisen minuuttia ja paistetaan kuten lättyjä. Seos on suhteellisen sitkeää, eli arepaksia on hyvin helppo tehdä- pysyvät koossa. Doris syö niitä aamupalaksi juuston kanssa, meillä taas kokeilimme viikon mittaan eri mauilla; hasselpähkinävoin, kastanjasoseen, aprikoosihillon, omenasoseen ja anopin viikunahillon kera.  

Googlettamalla löytyy vaikka kuinka reseptejä. Joskus voisi vaikka kokeilla tehdä pulled porc arepas hampurilaista. 

_dsc0707_fotor.jpg

koti ruoka-ja-juoma