Gorgonzola
Joka alkusyksy Gorgonzolan kaupungissa järjestetään sagra, eli gorgonzola-juhlat. Kaupungin kadut suljetaan liikenteeltä ja ne täyttyvät kojuilla. Kojuista voi ostaa kotiin erilaisia gorgonzola-tuotteita ja paikan päällä kokattua ruokaa. Tarjolla oli niin gorgonzolalasagnea, kuin -risottoa, erilaisia voileipiä, pizzoja ja jopa jäätelöä! Itseasiassa gorgonzola-jäätelö oli ihan mielettömän hyvää! (Jos teitä epäilyttää makuaistini, voin kertoa, että Suomessa valkosipulimarkkinoilla mielestäni valkosipulijäätelö oli hyvää, eli siitä voi päätellä jos itse tykkäisi 🙂 haha).
En muuten tiennyt, että gorgonzolaa kypsennetään vaan muutaman kuukauden! Sen voimakas maku on saanut mut uskomaan, että se on tosi pitkään kypsynyttä juustoa… mutta ei, kaupasta ostettu gorgonzola on kypsynyt 1-3 kuukauden verran. Ostimme kotiin sagran erikoisuutta, vuoden kypsynyttä gorgonzolaa. Sen alkumaku oli kuin mikäkin gorgonzola, mutta jälkimaku oli todella pikantti, ihan kuin olisi syönyt chiliä! Ja todella hyvää viikunahillon kanssa.