Illalliset

desktop55.jpg

Viikonloppu oli täyttä juhlaa. Perjantaina Etelä-Amerikkalaispainotteinen After Work, lauantaina kuuden naisen kahvituokio ja illalla Gamla Stanin live-musiikki-baarikierros ja sunnuntai-iltana meillä oli illallisvieraita. Tein antipastoja, sienirisottoa ja jälkiruaaksi pistaasivaahtoa. Antipastoista ajattelin kertoa kaksi herkullista ja nopeaa reseptiä.  

Gorgonzola-herkkusieni croustades

Tarvitset:

  • paketillisen ”croustades” rapeita kuppeja, niitä pieniä
  • herkkusieniä
  • gorgonzola-juustoa
  • oliiviöljyä tai voita, suolaa

Viipaloi herkkusienet ja ruskista ne voissa tai oliiviöljyssä ja lisää gorgonzola-juusto. Kun juusto on sulanut lusikoi seosta croustades- kuppeihin. Maistuvat parhailta kun seos on vielä lämmintä mutta kun on hetken saanut imeytyä.

Hunajaiset brie-juusto leivät

Tarvitset:

  • patonkia tai muuta aika pehmeää leipää
  • hunajaa
  • brie-juustoa
  • rosmariinia
  • saksanpähkinöitä
  • oliiviöljyä tai voita, suolaa

Siivuta leipä ohueiksi viipaleiksi. Lisää öljyä tai voita jos et välitä ekstraenergiasta muuten voit jättää sen pois, mutta silloin leipä on aika rapea… Lisää noin teelusikallisen hunajaa jokaiselle siivulle. Laita siivu brie-juustoa hunjana päälle ja koristele rosmariinin lehdellä. Ripaus suolaa päälle. Laita uuniin kunnes juusto hieman sulaa ja patonki näyttää rapealta. Lisää jokaisen leivän päälle saksanpähkinä. (Älä laita saksanpähkinää uuniin, koska siinä vaiheessa kun juusto ja leipä on valmista saksanpähkinä on jo mustaksi palanut!)

koti ruoka-ja-juoma