Joululle tuoksuva mysli rauhoittamaan hermoja
No onpas ollut hankalaa! Itse kun olin jotenkin valmistautunut, etä Italiassa byrokratia ei oikein luista ja tulee tulemaan monia ”revin hiukset päästäni” hetkiä muuton takia. No niitä hetkiä on tullut, itseasiassa enemmänkin ”herään kolmelta yöllä itkupaniikissa”-maisia kuin ”revin hiukseni päästä”-hetkiä, mutta ei kiitos Italin byrokratian vaan kiitos Suomen. En nyt mene ongelmien ytimiin mutta yksi asia joka sai raivon partaalle oli kun yritykseni tilitoimisto ilmoitti Verohallintoon palkanmaksustani väärin ja sain muutaman kymmenentuhannen euron arvoisen laskun. Se tietetenkin pelotti ja ahdisti ja sen selvittämiseen on mennyt paljon aikaa ja vaivaa. Tulee hieman orpo olo kun itse joutuu kaikenmaailman ongelmatilanteisiin joita ei kuitenkaan itse ole itselleen luonut mutta niitä on pakko selvitellä.
No, kaikkien näiden ongelmien keskellä päätimme Francescon kanssa että meidän on pakko boostata toisiamme ajattelemaan positiivisesti, koska liikaa kaikkea rasittavaa on kasautunut samalle ajanjaksolle. Ja nythän piti olla hauskaa ja piti nauttia uudesta maasta! Lähetämme siis toisillemme joka päivä muutaman höpsön asian joka sinä päivänä on tehnyt onnelliseksi.
Tänään minulla seuraavaa listassa: 1) Tein omaa mysliä joka sai koko asunnon tuoksumaan joululle (resepti alla). 2) Näin miehen joka istui parvekkeella auringossa ilman paitaa ja söi jugurttia kulhosta ja se teki iloiseksi koska on syyskuu ja vielä voi nauttia auringosta. Näky sai myös minut ymmärtämään että ei kannata itkeä Verohallinnon puhelinjonossa vaan kannattaa nauttia sitä mysliä puutarhassa! 3) Olen viikkojen etsintöjen jälkeen löytänyt netistä kivoja huonekaluja joista pidämme molemmat ja joita voimme tilata kotiin! Ja parasta 4) Tyttäreni Iselin potkii ja nyrkkeilee pitää diskoa vatsassani joka päivä ja sitä tunnetta voin vain kuvailla stereotypisellä ruotsalaisella sanalla, se on nimittäin så jätte mysigt.
Mysliä voi tehdä näin: paistetaan kuumassa paistinpannussa kaurahiutaleita, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä (tai mitä tahansa ohraa, riisiä, jyviä, siemeniä ja vaikka kookoslastuja) muutamassa lusikallisessa hunajaa ja maustetaan kanelilla. Kun paistos tuoksuu joululle ja alkaa olemaan hieman rusehtava ja hunaja on sulanut laitetaan seos pellille jäähtymään. Itselläni oli tarkoitus lisätä seokseen kuivattuja kirpeitä pihlajanmarjoja mutta ne olivatkin ehtineet mätääntyä. En ollut näköjään kuivattanut niitä tarpeeksi Suomessa ollessani muutama viikko sitten. Mutta mitä pienistä!