Milanosta ja ruuasta.

img_9762.jpg

Sisilian jälkeen lensimme Milanoon ja olimme Milanossa viikon. Työskentelimme molemmat Francescon kanssa kotitoimistosta ja Fra kävi kokouksissa päivisin. Jos teen ahkerasti Tukholmasta töitä ja en ehdi käydä ruokakaupassa ja syön vaan jotakin mitä kaapista löytyy on se lähes aina papuja ja keitetty kananmuna tai jonkunlaista vihannesomelettia. Milanossa kun vaan teen jotakin mitä kaapista löytyy lounaaksi on se ollut tryffelirisottoa, tryffelipastaa tai miekkakalaa. Hieman paremmat panokset 🙂 

Tapasimme joka ilta ystäviä. Kävin kälyjeni kanssa kivassa cascinassa, Lucan, Erican, Giulian, Marcon, Margheritan ja Fabion kanssa hyvässä pihvipaikassa jossa sai skumppalasillisen ilmaiseksi ruokaa odottaessa, vietimme Francescon syntymäpäiviä La Tradizionalessa Angelon ja Giovannin kanssa ja söin ihanan superohuen kamut-jauhoisen, valkosipulisen pizzan Pizzeria Naturalessa Ilarian, Robertan, Alessandron, Martan, Michelen, Selenan, ja toisen Martan kanssa.

Kävimme torilta hakemassa vihanneksia ja grillattua kanaa ja kävin myös vakiomyyjältäni hakemassa kaulahuivin talveksi. Lensimme taas kotiin kassit täynnä asioita joita ei saa Tukholmasta tai joita meillä kuluu ja maksavat vähemmän Italiassa; kuten tryffeliöljyä, parmesan-juustoa, Aperolia, viinejä, hunajaa, tryffelirisottoa, Francescon äidin tekemää viikunahilloa (oman puun viikunoista) jossa on hasselpähkinää ja Francescon isän tekemää viikunahilloa (oman puun viikunoista) jossa ei ole hasselpähkinää mutta vaniljaa.

Sisiliasta toimme muutaman kilon sitruunoita (ovat ilman myrkkyjä, joten syömme myös kuoret. Meillä menee noin sitruuna päivässä), kuivattua oregaanoa puskallisen ja paljon kapriksia.

collage_fotor5.jpg

img_989511.jpg

collage_fotor.jpg

koti ruoka-ja-juoma matkat