Uusi pikkumusta

maje.jpg

Viime lauantaina meijän piti mennä yhden lapsen syntymäpäiväjuhlille (emme sitten voinetkaan mennä, koska päiväkodin alotettua on pakko sairastaa, eikö vain…) ja muutama päivä ennen juhlia tajusin, että mulla ei ole enää ainuttakaan lyhyttä mekkoa…

Äitiyslomani loppuu ensi viikolla. Työni teen kotoa, kahviloista ja tapaan asiakkaita niin messuilla, konferensseissa kun illallisten merkeissä. Paras vaate mielestäni asiakastapaamisiin on lyhyt mekko, kun tyyliä voi sitten niin helposti vaihtaa tilanteeseen sopivaksi asusteilla, jakuilla ja kengillä.

Päätin siis aloittaa lyhyiden mekkojen metsästyksen. Vaatekaappiini sopisi sinisen, punaisen ja beigen sävyiset mekot ja ensimmäinen löytyi Majelta. Tuollaisenaan se menee kesäjuhliin, hihat saa jakun sisään businesslookia varten ja villatakin kanssa hihat voi laittaa röyhelömäiseksi kaulukseksi, jos on rennompi illallinen kyseessä. On muuten ihanan laadukasta kangasta! Majen mekkoja pitää alkaa pitää silmällä tulevaisuudessakin…

muoti paivan-tyyli

Oodi Eeva Kolun makuaistille

hummus.jpg

Äitini ei ikinä kokkaa mitään lukemalla resptejä vaan miettii itse mikä maistuisi hyvälle tai mitkä raaka-aineet sopisivat hyvin yhteen. Olen oppinut tämän äidiltäni ja siksi suurin osa ruuista mitä syömme on keksittyjä siinä samalla niitä kokkailessa.

mustikka.jpg

Mieheni Francesco on erinomainen kokki. Hän on valmistanut jotkut elämäni parhaimmat makuelämykset. Mutta itse kun haluan arkiruuan valmistuvan nopeasti, pinnani ei kestä odottaa kun Francesco kokkaa. Hänen ruuanlaittonsa alkaa ruokakaupassa käynnillä. Siellä hän voi helposti viipyä tunnin tai kaksi. Kotiin tultuaan hän soittaa ensin isoäidilleen ja keskustelee siitä reseptistä ja sitten äidilleen ja sitten taas isoäidilleen ja palaa takaisin ruokakauppaan. Kotiin tultua hän kaataa lasiin viiniä ja laittaa jazzia soimaan ja siemailee sitä viiniä ja lauleskelee ja tanssii ”että pääsee kokkaamisen makuun”. Sitten hän alottaa kokkailemiset ja soittaa taas isoäidilleensä varmistaakseen jonkun asian. Jos vaikka kotona on yksi iso valkosipulinkynsi eikä kahta pientä on lähdettävä takaisin ruokakauppaan… lopputulos on aina aivan mielettömän hyvää ruokaa mutta prosessi on pitkä.

shakshuka.jpg

Oma repertuaarini on kasvanut kun olen asunut eri maissa. Itävallassa opin syömään kurpitsaa, tekemään leivitettyä lihaa ja jostain syystä minulla oli silloin kova inkiväärikausi. Ruotsissa opin jostain kumman syystä kokkaamaan meksikolaista. Meillä kotona on myös noin viisisataa eri reseptiä lihapullille. Parhaimmat mielestäni on sellaiset, joissa hieman fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja lihapullataikinassa ja sitten ne paistetaan myrtti-yrtin kanssa. Mutta henkilö, joka on tuonut eniten uusia reseptejä keittiöömme, on Eeva Kolu.

save-new.jpg

En lue mitään muita reseptejä paitsi Eevan ja hän saa minut aina innostumaan jostakin. Eeva on tutustuttanut minut niin juustokuminaan, tahiiniin, kikherneisiin, bataattiin kuin kylmäuutettuun kahviin ja Eevan ansiosta meillä on aina pullo kuohuvaa jääkaapissa.

img_0680_fotor.jpg

Kun siis luin hänen blogistaan, että hän oli koonnut reseptejä yhteen ja samaan paikkaan ostin ne heti samantien. Viime aikoina olenkin ottanut oikein harrastuksekseni saada inspiraatiota näistä resepteistä ja uusia hieman arkirepertuaariamme. Kaikki tämän postauksen kuvat ovatkin mitä olen kokkailut  Eevan ja Kanerva Ahonalan Paremmille Tavoille-reseptikirjasta. Suosittelen!

kanasalaatti.jpg

koti ruoka-ja-juoma