Pressopannu ja kylmäuutettu kahvi.
Yksi asia, jota arvostan kovasti, on hyvä kahvi. Kahvini kuuluu olla oikein vahvaa muttei kitkerää ja siinä on aina maitoa. Ei ikinä sokeria, en tykkää makeasta kahvista. Kanelia tai kardemummaa voin lisätä. Mutta en kaakaota tai suklaakastiketta tai kermaa.
En ole ikinä omistanut ”tavanomaista kahvinkeitintä” johon muutamat kahvilla käyvät vieraani ovatkin joskus ärsyyntyneet ja eräs näistä hyvin isääni muistuttavista vieraista on muutamaan otteeseen uhkaillutkin lähettää Mokkamasterin postissa. Olen siis jo kotoa muuttaessani aina käyttänyt espresso-keitintä.
Tosin hups-tää-lähti-tästä-irti-ryhmään kuuluvana olen onnistunut laukaisemaan espressokeittimeni lentämään niin lattiaan, seinään kuin kattoonkin ja sen takia kahvin laatu ei olekaan niin hyvää enää. Keittimen muutamat tiivisteet eivät pysy tiiviinä enää ja siksi kahvista tulee pahanmakuista. Uutta espressokeitintä en ole hankkinut vaan hurahdin ostamaan Åhlensista pressopannun.
Pressopannuni on ruostumatonta terästä ja kahvista tulee niin hyvää! Kahvia on helppo tehdä, sitä ei tarvitse ”vahtia” ja kahvivalikoima on kaupoissa huomattavasti parempi! Espressoa ostin aina laukut täyteen Milanon-matkoilta mutta pressopannukahvia löytyy ihan lähikaupasta.
Sitten olen hipsteöitynyt ja alkanut juomaan aamuisin cold brewta. Ihanaa. Aivan, aivan ihanaa. Laitan siis illalla pressopannuun kylmää hanavettä ja kahvia. Laitan pressopannun kannen päälle, mutten paina kahvia alas, vaan jätän sen siten. Asennan pannun jääkaappiin yön yli. Noin 12 tuntia myöhemmin ”pressaan” kahvin pohjaan ja juon kylmäuutettua kahviani kylmän maidon kera. En tiedä miksi, mutta kylmäuutettu kahvi on vain niin ihanaa!