Råkultur

image_30.jpg

Pomoni on käymässä Tukholmassa ja eilen lounasaikaan kysyin haluaisiko hän syödä sushia. Kysyin haluaisiko hän normaalia vai outoa suhsia johon hän vastasi outo kuullostaa hauskalta, mennään outoon suhsipaikkaan. Ravintolan nimi on Råkultur ja sijaitsee tiloissa, jotka voisivat olla Alvar Aallon käsialaa. Minimalistista, puuta ja tumman petroolinsinistä nahkaa. Menuussa on litistettyä sushia ja punajuuressa marinoitua ruijanpallasta, nokista lohen vatsaa, kalannahkanigiriä ja höyryävää sashimia (tehty hiilidioksii-kivi-pedille). Itse söin suolattua nieriää ja pomoni ei kokeillutkaan niin outoja vaan valitsi sitä punajuuressa marinoitua ruijanpallasta ja rullia joissa kalannahka ja paistettua kalaa. Joskus ennen olen syönyt höyryävää sashimia ja se oli tähän asti parasta. Mutta siis, Råkultur- vinkkinä niille, jotka haluavat outoa sushia. image_33.jpg

koti ruoka-ja-juoma