Sushi & sashimi-illallinen

s1.jpg

Teimme todella hyvää sushia eilen. Olemme tehneet sushia jo muutaman kerran kotona ja kerta kerralta laatu paranee. Hankalinta on löytää riisille oikea keittoaika ja oikea määrä riisiviinietikkaa, jotta riisistä tulisi tahmeaa muttei liian tahmeaa ja saisi sen mahtavan maun jossa riisiviinietikkaa ei huomaa mutta riisi ei maistu ainoastaan…no riisiltä.

Eilen teimme lohi-, tonnikala- ja katkarapusushia.

Lohi oli tuoretta- joten sitä siivutimme sellaisenaan (siivut kävivät pakkasessa pakastumassa tunnin ajan) sushin päälle (wasabitahnaa välissä tietenkin).

Katkaravut olivat savustettuja, joten ne kiinnitimme riisiin majoneesilla (johon oli sekoitettu hieman wasabia) ja päälle ripottelin cayennepippuria- superhyviä, pääsevät takuuvarmasti tämän talon sushimenuuhun.

Tonnikala taas oli tullut Ruotsiin pakastettuna (kuten pitääkin) mutta ollut sulana tiskissä jo 3 päivää, joten sitä en halunnut raakana syödä. Pistin siksi tonnikalan valkosipuli-sitruuna marinaadiin ja sitruunahan kypsentää tonnikalaa (siksi se näyttää vanhalta joulukinkulta kuvassa) ja paistoin sen sen jälkeen vielä 3 sekuntia per sivu. 

Meillä oli enemmän kalaa kuin riisiä, joten söimme loput sashimina. Mutta erittäin hyvä kombo! Ja löysin vihdoin oikein maukasta sushiinkivääriäkin! Luulen, että taitomme on nyt siinä kohtaa, että uskallamme tarjota sushia vieraillekin. Täytyy siis pitää keväiset sushikestit…

koti ruoka-ja-juoma