Viikko täynnä uusia juttuja: torstai

3333_0.jpg

Torstain ”tällä viikolla teen jotakin uutta arjen jokaisena iltapäivänä” on ”liian vihreitä valokuvattavaksi mutta suussa sulavat” pinaatti-mustakaali-basilika vihannespihvit. Sen jälkeen kun ostin mehustimen olen yrittänyt käyttää mehustimesta ylijäävää vihannessosetta- tai hedelmälihaa kaiken maailman kokkaamisiin… porkkana-appelsiinimössöä porkkanakakkuun ja pinaaattia ja kaaleja olen lisännyt lihapulliin tai sekoittanut papujen kanssa soseeksi. Olen myös tehnyt vihannespihvejä- tosin onnistumatta.

Mutta tällä kertaa niistä tuli niin hyviä! Sekoitin siis pinaattia, mustakaalia, basilikaa, hiukan sitruunaa, kananmunaa, suolaa ja pippuria ja paistoin pihvit oliiviölyssä. Mustakaalista kun tulee niin hyvää jos sitä paistaa tai laittaa uuniin (vinkki: mustakaalisipsit) joten kun pihvit hieman rapistuivat pinnalta saivat oikein hyvän maun. Huomasin pihvien salan olevan juuri siinä- ohuet pihvit saavat enemmän rapeaa pintaa ja maistuvat hyvälle. Liian paksut pihvit maistuvat ruoholle- kun vihreä mössö ei paistu.

Maanantain uusi juttu täällä, tiistain täällä ja keskiviikon puolestaan täällä.

koti ruoka-ja-juoma