1200 kiloa

Kannoin nimittäin kiviä viime viikonloppuna, kun aloitimme pihan kunnostuksen.

Ei ole kyllä toimistotyöläisen hommaa tällainen pihan laatoitus. Lauantai-aamun joogan antamasta rentoudesta ei ole tässä kehossa enää tietoakaan, mutta onpahan pihassa kivetys! :D Olen kyllä tyytyväinen viikonlopun aikaansaannokseen, johon päästiin jo näin nopealla aikataululla. Kyllä nyt kohta kelpaa laittaa terassille kalusteet ja juoda siinä kuppi kahvia töiden jälkeen ilta-auringosta nauttien. Meillä onkin hankintalistalla ruokapöytä ja tuolit terassille, jahka laatoitus saadaan ensin valmiiksi. Paras osuus, eli sisustus ja kesäkukkien laitto on siis vielä edessä, mutta suunnittelun olen tietenkin jo aloittanut.

 Perjantaina tehtiin laatoitukselle pohjatöitä ja ne jatkuivat lauantaina. Lauantaina haettiin myös kivet ja pohjalle kivituhkaa, multaa syreenien juurelle, aloitin kukkamaan siistimisen sekä istutin orvokit purkkeihin sisääntuloon. Sunnuntaina tehtiin kivetys reunoja lukuun ottamatta, joihin laatat pitää leikata sopivan kokoisiksi. Niillä jatketaan nyt tällä viikolla. Kivet ovat 30x30cm kokoisia ja piha tuli mielestäni aiempaa suuremman näköiseksi, kun koko piha on nyt samaa materiaalia ja kivetys jatkuu portaiden eteenkin. Ennen oven edessä oli meillä asfaltti ja muuten pihassa oli puulaattoja ja pikkukiviä.

 Naapurit kävivät ihanasti tsemppaamassa meitä aina välillä ja ihmettelemässä meidän touhuja. Etenkin naapurien lapsilla on ollut hauskaa, kun on laserilla katsottu, että kaadot menevät oikein. Viikonloppuna on siis pitänyt kiirettä, mutta saatiinpahan paljon aikaan ja treenit kaupan päälle-Lauantaina ehdimme käydä Joonaksen vanhempienkin luona, josta kiviä ja kukkia haettiin ja tilalla on jo kasvu täydessä vauhdissa. Yrttejä on hyvin valmiina ja samoin kevätsipulia. Tomaatteja joudutaan vielä hetki odottelemaan, mutta nekin olivat jo vihreinä odottamassa kypsymistä.

Viikonloppu oli todella touhua täynnä ja sama jatkuu ensi viikolla työkiireiden merkeissä. Ehdin kuitenkin nauttia viikolla vakkari torimyyjältä hakemistani kukista, nukkua pitkään, nauttia ulkoilmasta, käydä hot joogassa ja tehdä sitruuna-parsarisottoa. Aika jees viikonlopun ainekset sanoisin!

Toivon ehtiväni rentoutumaan avantoon ja saunomaan Järvelään joku päivä nyt viikolla, vaikka kiirettä pitää. Se on mitä parhain tapa ottaa pieni breikki arjesta kiireen keskellä. Järvelässä tunnelma on kuin mökille menisi ja kiire unohtuu, kun käy pulahtamassa ensin hyisessä vedessä ja siirtyy sen jälkeen nauttimaan puusaunan lämmöstä. Ensi viikonloppuna suuntaamme pitkäksi viikonlopuksi Köpikseen siskoni luo, joten ihana miniloma odottaa ihan nurkan takana! Toivottavasti säät suosivat meitä siellä kyläillessä. Parhaat Köpiksen menovinkit ja ravintolasuositukset otetaan vastaan mielellään!

 

-Maria

 

 

ps. Tähän näkyyn herään päivittäin

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.