17 Vinkkiä Kööpenhaminaan

Aurinkoista sunnuntaita tyypit! Sain Köpiksesta palattuamme kunnon kevätflunssan ja nyt olen lepäillyt viikonlopun sohvan nurkassa Armaksen kanssa, joka oli sterilisaatiossa perjantaina. Joonas on tehnyt ahkerana pihahommia meidän lepäillessä sisällä. Jospa ensi viikon alussa pääsisin taudista jo eroon ja pääsisin itsekin nauttimaan tuosta ihanasta kelistä ulkona.

Keräsin teille parhaat vinkit Köpikseen, joita tuli mieleen siellä reissussa ollessamme. Toivottavasti näistä on apua ja iloa, jos joku on sinne suuntaamassa. Kaiken kaikkiaan kaupunki oli aivan mielettömän ihana kauniine taloineen ja ruokapaikkoineen. Ehdottomasti paras kaupunkikohteemme tähän asti.

Yleistä:

1. Vuokraa pyörä.

Pyörän vuokraus viikonlopuksi maksaa n.26€ ja on joka pennin väärtti. Pyörä kannattaa vuokrata pyöräliikkeestä, sillä kaupunkipyörän vuokraus on paljon kalliimpaa (3€/h). Kööpenhaminassa pyöriä on enemmän kuin autoja ja tiet on suunniteltu sen mukaan. Pyörille on tehty omat ajokaistat ja autot antavat pyörille hyvin tilaa. Muista vain näyttää hyvissä ajoin, ennen kääntymistä mihin olet menossa ja nosta käsi ylös, jos pysähdyt. Pyörällä pääset liikkumaan nopeammin paikasta toiseen ja näet päivä aikana enemmän, kuin kävellen. 

2. Laita hyvät kengät jalkaan.

Kävelyä tuli meillä paljon, vaikka siirtymät tapahtuivatkin pyörillä. Muista siis laittaa hyvät kengät jalkaan.

3. Et tarvitse käteistä.

Joka paikassa käy kortti, joten ainoa, missä käteistä voi tarvita on bussilippu. Me menimme iltaruokailuihin taksilla, joka toimi tosi hienosti ja nopeasti. Hinta tosin on samaa tasoa, kuin Suomessa.

 

Nähtävyydet:

4. Nyhavn

Lähes kaikissa Kööpenhaminan hakusanalla tulevissa kuvissa näkyvä alue, jossa on paljon kauniita värikkäitä taloja joen molemmin puolin. Alueella riittää menoa ja meininkiä ja koko joen toinen puoli on täynnä terasseja. Täältä saat myös jättisuuria jäätelöitä! Täällä kävimme kahteen kertaan ihastelemassa taloja ja nauttimassa auringosta terassilla.

 

5. Tivoli

Älä missaa tätä kohdetta! Tivoli on upea nähtävyys, jossa voisi halutessaan viettää vaikka koko päivän. Paikassa riittää ravintoloita, valoja ja rakennuksia katseltavaksi, vaikka laitteista ei olisikaan kiinnostunut. Sisäänpääsy maksaa 16€/hlö (ei laitteita) ja on kokemuksen arvoinen.

6. Strøget

Keskustan kävelykatu, jonka varrella riittää kauppoja kierrettäväksi useammaksi tunniksi. 

 

7. Bispebjerg Kirkegård

Kirsikkapuupuisto, jossa puut olivat olleet parhaimmillaan varmasti noin viikkoa ennen meidän vierailua. Puisto on valtavan suuri ja sen yhteydessä on hautausmaa. Todella kaunis nähtävyys hyvällä kelillä, kun kirsikat kukkivat.

8. Kasvitieteellinen puutarha

Valtava puisto, jossa on paljon kasveja nähtäväksi ja myös kasvihuone, jossa on trooppisempia kasveja. Täällä riittää katsottavaa, mutta pääosin puisto on ulkona, joten huonolla kelillä tänne ei kannata lähteä.

9. Pieni merenneito

Nyhavnista pääsee mukavasti rantaa pitkin katsomaan pientä merenneitoa, joka itsessään ei ole kovin kummoinen, mutta kiva nähtävyys matkan varrella. Tässä oli myös kirsikkapuita ihan vieressä  iso rypäs ja ne ovat niin kauniita! 

10. Pienet putiikit

Pieniä putiikkeja löytyy ainakin Frederiksbergin alueelta Gammel Kognevej kadulta ja niihin kannattaa poiketa sisään. Monissa on aivan ihania uusia ja vanhoja tuotteita sekaisin. Vaatteita ja sisustusjuttuja on moneen lähtöön. Omat karvapallokorvikseni löytyivät viehättävästä Niedziella and friends kaupasta. Kukkakauppoja Köpiksessä oli myös joka nurkalla ja niiden kaikkien kohdalle olisi tehnyt mieli jäädä ihastelemaan.

11. Magazin du Nord

Stockan tyylinen tavaratalo, jossa riittää katsottavaa ja ostettavaa.

Ruoka:

12. Mother

Meatpacking districtiltä löytyvä pizzaa tarjoileva ravintola, jossa ruoka ja tunnelma on kohdallaan. Alueelta löytyy vierekkäin useampi ravintola, jos huono tuuri käy ja täältä ei saa pöytää.

13. Llama

Keskustan tuntumassa sijaitseva ravintola, joka alkaa kiinnostaa heti sisään astuessa. Lattiat ovat värikkäät ja muuten sisustus tummanpuhuva. Meksikolaista ruokaa tapas tyyliin, joka vie kielen mennessään. Vinkkinä - yksi drinkkikannu riittää hyvin neljälle. Meiltä suositus Pisco sour drinkille.

14. Lagkagehuset

Leipomoketju, josta haettiin aamulla leipää ja käytiin myös viimeisenä päivänä kahvilla.

15. Westmarket

Kauppahallin tyyppinen ravintoloiden keskittymä hallissa, jossa on monia erilaisia ravintoloita ja isoja ruokailualueita. Loistava valinta, jos kaikki eivät halua syödä samaa ruokaa. Täällä järjestetään myös kirppiksiä, taidenäyttelyitä ja mukaan mahtuu myös muutama ruokakauppa.

16. Nyhavnissa on useampia jäätelökioskeja, joista saa valtavia jäätelöitä.

17. Hodarit

Näitä kioskeja näkee lähes joka nurkalla ja hodari on mitä mainioin välipala kesken shoppailu kierroksen kaupungilla.

 

-Maria

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.