Meloni-parmankinkkusalaatti ja pataleipä
Heippa ja ihanaa keskiviikkoa!
Tässä teille yksi mun salaattiohjeiden uusista suosikeista! Pitää vielä testata joskus vaihtaa tuo mozzarella paistettuun vuohenjuustoon niin saa vähän vaihtelua tähän ohjeeseen.
Tarviset:
1 kpl hunajameloni
1 dl pinjansiemeniä
1 ruukku rucolaa
1 kpl salaatti
1 pkt ilmakuivattua kinkkua
2 pkt mozzarellaa
Basilikakastike
2 dl basilikanlehtiä
3/4 dl oliiviöljyä
1 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1/2tl merisuolaa
mustapippuria rouhittuna
Tee näin:
Paahda pinjansiemenet kauniin kullanruskeiksi kuivalla paistinpannulla. Sekoita basilikakastikkeen aineet sileäksi sauvasekoittimella. Asettele salaatti ja rucola salaattipediksi kulhon pohjalle ja lisää päälle meloni kuutioituna. Rullaa ilmakuivatusta kinkusta ruusukkeita salaattiin ja revi joukkoon myös mozzarella. Viimeistele salaatti paahdetuilla pinjansiemenilläsekä basilikakastikkeella.
Pataleipä
Tarviset:
380g vehnäjauhoja
1/2 dl siemensekoitusta
3,5 dl 60-asteista vettä
1/4 tl kuivahiivaa
1 rkl suolaa tai vähemmän, jos niin haluat
+ siemeniä päälle
Tee näin:
Kuumenna vesi mikrossa 60-asteiseksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa taikinaksi puulastalla, anna taikinan tekeytyä kulhossa muovikelmulla peitettynä kolme tuntia. Voit kyllä antaa kohota kauemminkin, siitä ei ole haittaa. Siirrä taikina lastan avulla puhtaaseen kulhoon, jossa on leivinpaperi ja anna kohota siinä vielä sillä aikaa, kun lämmität uunin ja padan kansineen 230- asteeseen. Lisää siemeniä leivän pinnalle halutessasi. Nosta taikina papereineen pataan ja paista leipää uunissa 230-asteessa kuumassa padassa 30 minuuttia. Lopuksi paista vielä ilman kantta 15 minuuttia, jotta leipä saa rapean kuoren.
-Maria
Ps. Ei maltettu odottaa, että leipä hiukan jäähtyisi ennen syömistä niin se litistyi leikatessa :D