Laventeli-mustikkajuustokakku

Tässä meidän hääkakun resepti, jota lupailin viikonloppuna!

Laventelimustikka-juustokakku
(24cm vuoka)

Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita

Täyte:
8 liivatelehteä
360 g maustamaton tuorejuustoa
40 g vaniljatuorejuustoa
6 dl kuohukermaa
8 rkl sokeria
2/3 tl vaniljasokeria
2 tl laventelia
4 dl mustikoita

Kuorrutus:
180 g vaniljatuorejuustoa
180 g maustamaton tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 tl sitruunankuorta

Koristeet:
Erilaisia kukkia
Mustikanvarpuja
Sokerimassaa (tästä tehdään ne pallerot kakun alareunaan)

Sulata mustikat kattilassa laventelin kanssa ja muussaa niitä samalla. Jätä seos jäähtymään.

Tee pohja: murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita pehmennetty voi keksien kanssa ja painele tasaisesti vuoan pohjalle.

Laita liivateet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma tiukaksi vaahdoksi, lisää sokerit ja tuorejuusto. Laita mustikka-laventeliseos sihdin läpi joukkoon, ettei mene roskia. Lopuksi lisää liivateet hienona nauhana seokseen. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä yön yli.

Kuorrutus:
Vatkaa kerma tiukaksi vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuustot, sitruunankuori ja tomusokeri.
Levitä seos tasaisesti koko kakun pinnalle haluamallasi tavalla. Itse tein ensin tasaisen kerroksen ja sen jälkeen pintaan kiertämällä ”pyörteen”

Koristelu:
Asettele kukkia sopivasti sekaisin oman maun mukaan.
Lämmitä sokerimassaa hiukan käsissä, jotta se notkistuu ja pyöritä siitä sitten pötkylä.
Tunge pötkylä muottiin tiukasti ja poista yli jäänyt massa. Irroita pallukkanauha varovasti muotista ja paina kakun alareunaan kiinni. Älä tee nauhoja aiemmin valmiiksi, sillä sokerimassa kovettuu, jos se on liian kauan kuivassa.

QO6A7191.JPG

Maria_Joonas_+ûmerAcar_photography-336.jpg

         Kuva Ömer Acar

 

-Maria

Koti Ruoka ja juoma DIY