Historian havinaa ja ravintolasuositus Helsingissä
Viime viikon sunnuntaina meillä olikin mielenkiintoinen päivä. Hyppäsimme nimittäin aikaisin aamulla junaan ja kohti Helsinkiä. Tarkoituksenamme oli kiertää Joonaksen suvussa olleen rakennusmestarin 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa rakentamia kerrostaloja, joita alunperin on ollut neljäkymmentä. Nykyään kaikki jäljellä olevat talot ovat suojeltuja. Hän oli aikansa johtavia urakoitsijoita Helsingissä. Talot olivat toinen toistaan upeampia ja kuulimme jännittäviä kertomuksia talojen historiasta ja myös tarinoita Joonaksen papan nuoruudesta. Onneksi paljon taloja on säästetty, vaikka paljon muutostakin on toki tullut sen jälkeen, kun Joonaksen pappa on sen katuja pitkin pyörällään nuorena miehenä pyyhältänyt. Näimme muun muassa talon, jossa oli Helsingin ensimmäinen vesivessa. Joonaksen pappa siis piti meille tämän kierroksen ja voi jestas miten paljon tietoa voi yhteen ihmiseen mahtuakkaan. En koskaan lakkaa ihmettelemästä tässä ihmisessä olevan tiedon määrää. Päivän toinen tärkeä agenda oli ruokailu Ville Haapasalon Pur pur – ravintolassa ja sitäpä ei turhaan odotettu. Olisin myös halunnut ehtiä Ateneumiin, mutta päivä kävi liian lyhyeksi sen osalta. Noh, toiste sitten. Takaisintulo junassa sujui mukavasti upeat rakennukset mielessä, herkullista ruokaa maha täynnä, sisustuslehtiä lukien ja keväisestä sisustuksesta haaveillen.
Pur pur oli todellinen helmi! Harmi, että tällä hetkellä Pur pur löytyy vain Helsingistä ja Tampereelta. Ottaisin sen nimittäin avosylin vastaan myös tänne Turkuun, josta en ainakaan itse ole bongannut vastaavan tyylistä ravintolaa. Ruoka ravintolassa on georgialaista ja samoin osa viineistä ja voi että miten voi viini olla niin hyvää! Tilasimme erilaisia alkupaloja, pääruokia ja lisukkeita, joita sitten jaoimme ja maistelimme. Listalla oli vaikka mitä ihanaa ja ruokia valitessa oli kyllä vaikeuksia. Georgiassa ihmiset kuulemma ajattelevat tai syövät ruokaa 80% päivästä ja se ehkä kertoo siitä millaisia makuja ruokiin oli saatu yhdistettyä. Mietin myös, että olen itse ehkä sitten entisessä elämässäni ollut georgialainen ja ehkä edelleenkin ajatuksiltani :D Tänne on ehdottomasti päästävä uudelleen!
Jälkiruoaksi tilasimme saksanpähkinä pannacottaa ja korianterijäätelöä. En aiemmin edes kauheasti pitänyt korianterista, mutta olen nyt alkanut muuttaa mieltäni :)
-Maria