Herkullinen häämenu
Ruokailu oli meille häissä todella tärkeä ja halusimmekin omaan makuumme olevan menun. Tykkäämme ruoan laitosta itse, joten meille oli tärkeää, että menu on meidän näköinen ja se, että käytetyt raaka-aineet ovat laadukkaita. Meidän onneksemme ihanat Ulla ja Pasi suostuivat siihen, että Joonaksen vanhempien luomutilan tuotteita käytetään niin paljon kuin mahdollista. Käytännössä siis kaikki kasvikset tulivat heiltä, mikä oli ihan paras juttu! Villa Roman välimerellinen Sevilla-menu istui meidän makuumme melkein sellaisenaan ja siihen tehtiin vain muutamia pieniä muutoksia.
Tässä menu:
Savustettua lohta ja punaista pestoa
Rucolaa ja limekastiketta
Uudet perunat
Tomaatti-mozzarellasalaattia
Revittyä mozzarellaa, tomaatteja ja basilikaöljyä
Paahdettuja paprikoita
Inkiväärillä ja kanelilla maustettuna, konjakki-balsamicosiirappia
Grillattuja munakoisoa ja zucchinia
Runsaasti yrttejä ja hunajaista kastiketta
Bayou Shrimps Creole
Ravunpyrstöjä tulisessa valkopipuli-tomaattikastikkeessa
Oliiveja ja mietoja valkosipulinkynsiä
Ilmakuivattua Serranokinkkua, chorizoa ja melonisalaattia
Caesarsalaatti
Caesarkastiketta, parmiggiano-juustoa ja leipäkrutonkeja
Grillattua härän ulkofileetä Saltimbocca
Paahtojuureksia, madeirakastiketta ja pekoniperunoita
Talon leipää ja tapenadea
Yöruokana meillä oli McDonalsista ennakkoontilatut euron juustohampurilaiset, jotka maistuivat porukalle hyvin, vaikka ruokailun ja kahvin jälkeen itse mietin, että miten ketään enää pystyy tämän jälkeen syömään mitään. Iso suositus tälle edulliselle vaihtoehdolle.
Jälkiruokana meillä oli itsetehty laventeli-mustikka juustokakku ja herkkubuffet. Herkkubuffettiin leivoimme äitini kanssa macaronseja ja marenkeja. Joonaksen äiti puolestaan valmisti ihanat lusikkaleivät raparperihillolla sekä kaurakeksit. Lisäksi meillä oli erilaisia karkkeja (joita muuten oli hirveästi liikaa). Laventeli-mustikka juustokakku oli tosiaan itse tehty. Erilaisia leipomoita vertailtuamme ja hintatasoa tutkittuamme päädyimme tekemään kakut itse. Minulla oli kakusta selvä visio ja selasin erilaisia juustokakkuohjeita ja kehittelin oman versioni kakusta jo hyvissä ajoin ennen häitä. Ihastuimme laventelin käyttöön leivonnassa käydessämme Kroatiassa muutamia vuosia sitten. Tämän jälkeen olenkin tehnyt jäätelöä, sekä kakkuja laventelilla maustettuna – mikä ihana erikoinen maku tuo onkaan! Seuraavana testiin menee muuten jäätelön joukkoon toinen suosikkini rosmariini, kunhan vain ehdin joskus tätä testaamaan. Koeversio onnistui ja varsinaiset kakut leivottiin vain pienillä muutoksilla lisättynä torstaina ennen häitä – kuorrutus ja koristelu tehtiin perjantaina illalla juhlapaikalla. Kakku sai valtavasti kehuja ja onneksi sitä vähän jäikin niin pääsimme syömään sitä vielä häiden jälkeenkin. Hiukan jäi kyllä harmittamaan, kun emme muistaneet mainita häissä, että kakut on tehty itse, mutta onneksi osa vieraista sentään tiesi tämän. Olen niin ylpeä näistä kakuista ja niiden teko oli itseasiasssa aika helppoa, joten tätä ei turhaan kannata pelätä. Säästöä tuli myös aika pitkä penni verrattuna siihen, että kakut olisi tilattu leipomosta. Toki stressiä olisi ollut ehkä tuolloin hiukkasen vähemmän :D
Kakkuohje tulossa blogiin ensi viikolla -so stay tuned!
Hääjuomat kävimme hakemassa itse Viron puolelta toukokuussa. Olimme tehneet muutamaan eri paikkaan ennakkotilauksen, sillä kaikkia haluamiamme tuotteita ei saanut yhdestä paikasta. Kaikki sujui todella helposti – poimimme vain valmiiksi kerätyn tilauksen, joka käytiin vielä yhdessä henkilökunnan kanssa läpi, jotta kaikki oli varmasti oikein. Juomia jäi meillä aika paljon ylikin, vaikka koitimme laskea määriä tarkkaan. Arviointi on kuitenkin aika hankalaa, kun ei tiedä, että mikä juoma kenellekkin maistuu.
-Maria
Kaikki kuvat kuvaajamme Ömer Acarin käsialaa.