HERKULLINEN KINDERKAKKU

Leppoisaa sunnuntaita!

Pääsiäistä odotellessa on hyvä alkaa suunnitella kaikkia herkkuja juhlapöytään. Tämän kakun ohje on itseasiassa viime pääsiäiseltä, mutta en päässyt jakamaan sitä teille ajoissa silloin niin saatte sen nyt. Tästä kakusta ei suklaata puutu ja koristelu viehättää runsaudellaan. Laittakaapa ohje siis talteen, sillä pian leivotaan taas ihania herkkuja pääsiäiseksi.

Tarvitset:

(20 annosta)

  • 175 g Domino-keksejä
  • 75 g voita sulatettuna

Valkosuklaatäyte

  • 3 kpl liivatelehteä
  • 200 gvalkosuklaata
  • 3 dl vispikermaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Maitosuklaatäyte

  • 3 kpl liivatelehteä
  • 200 gmaitosuklaata
  • 3 dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl kahvia

Kuorrutus

  • 3/4 dl vispikermaa
  • 75 g tummaa suklaata

Päälle

  • 2 kplKinder-suklaamunaa
  • pieniä suklaapatukoita
  • pieniä suklaamunia tai -palloja

 

Tee näin:

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula ja aja tasaiseksi.

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20–22 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele seos vuokaan ja nosta jääkaappiin.

Upota valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen valkosuklaasula kermavaahtoon samalla vatkaten. Mausta sokerilla.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Puristele liivatteista vesi ja liuota liivatteet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita tasaiseksi.

Levitä täyte vuokaan ja hyydytä vähintään kaksi tuntia, mieluiten kuusi tuntia.

Tee maitosuklaatäyte. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen suklaasula kermavaahtoon samalla vatkaten. Mausta sokerilla.

Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista vesi ja liuota liivatteet kahviin. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.

Levitä maitosuklaatäyte valkosuklaatäytteen päälle. Hyydytä vähintään neljä tuntia.

Irrota kakku vadille.

Mittaa kerma ja suklaa kattilaan. Kuumenna hetki, kunnes suklaa alkaa sulaa. Nosta liedeltä, sekoita tasaiseksi ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Koristele kinderkakku suklaakuorrutuksella, suklaamunilla ja -makeisilla.

Makoisaa pääsiäisen odotusta!

-Maria

koti ruoka-ja-juoma