Hurmaava porokeitto (+ partasetin arvonnan tulos)

Minun piti kirjoittaa teille tämän ihanan porokeiton ohje jo perjantaina, mutta netin kanssa tulikin ongelmia. No – parempi myöhään, kuin ei milloinkaan, joten tässä tämä tulee. Tämä on tosi helppo tehdä ja vie kyllä kielen mennessään.

 

n. 400g poronkäristystä (esim. Pirkka)

1 iso sipuli

3/4 pkt koskenlaskija voimakas

12 kpl perunoita

Persiljaa

Leipäjuustoa kuutioina

 

Aloita paistamalla porot kuumalla pannulla parissa erässä ja siirrä sitä mukaa kattilaan, kun erä valmistuu. Kaada kattilaan vettä niin, että porot peittyvät. Kannattaa aina välissä kiehauttaa pieni määrä vettä pannulla, jossa porot ovat paistuneet ja ottaa siitä maut talteen kattilaan ennen seuraavan erän paiston aloittamista. Näin saat helposti lihaliemen. Keitä poroja kattilassa noin 1h. Mausta herbamarella, mustapippurilla ja suolalla.

Porojen kiehuessa kuori ja paloittele perunat ja sipuli ja silppua persilja. Lisää sipuli ja perunat, kun porot ovat olleet tunnin kiehumassa. Perunoiden kypsyttyä lisää lopuksi mukaan koskenlaskija ja sulata se keiton joukkoon. Viimeistele keitto persiljalla ja leipäjuustokuutioilla.

 

Nautinnollisia ruokahetkiä!

 

 

 

_R3A9339.JPG

_R3A9323.JPG

 

 

….ja sitten vielä loppuhuipennuksena partasetin arvonnan tulos!

Seuraavan kommentin jättäjä, otathan yhteyttä haamatkaportsaan@gmail.com niin lähetämme Shave Clubin kanssa palkintosi!

”Antaisin lahjaksi isälleni. Hän kaljuuntui kaksikymppisenä ja nyt parta on ainoa asia, mikä estää häntä näyttämästä punaiselta kananmunalta. Parrasta on syytä pitää huolta. Ja rintakarvoista. Ja selkäkarvoista. Kaljuuntuminen ei ole leikin asia.”

 

-Maria

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.