Ihan pihalla

Olemme tänä keväänä käyttäneet aika paljon aikaa pihan laittamiseen ja se on kyllä ehdottomasti kannattanut!
Kaikki alkoi pihan laatoituksesta, josta jo aiemmin kirjoittelinkin. Sen jälkeen pihaa on laiteltu monena päivänä. Miten näin pienessäkin pihassa voi olla niin paljon hommaa.

Meillä on taloyhtiöllä aivan ihanat yhteiset istutuslaatikot, joissa kasvaa salaattia, yrttejä, retiisejä ja kesäkukkia! Oi, miten ihanaa puutaloyhtiössä elämä onkaan! Aivan kuin maalla keskellä kaupunkia ja millä tuurilla kaikki ihmisetkin ovat taloyhtiössämme ihan parhaita. Istuskellaan milloin milläkin kokoonpanolla yhteisen pöydän ääressä ruokaillen töiden jälkeen pihalla. Ihan parasta!

 

Sitten takaisin siihen pihaan.
 
Joonas rakensi ideani mukaan meille yritti/kukkahyllyn, johon saatiin kaikkia kasveja, kun oma pihamme on muuten niin pikkuruinen. Hylly oli helppo toteuttaa ja materiaalitkin olivat edulliset, kun käytimme siihen raakalautaa. Hyllyssä on kesäkukkia, kuten marketta ja orvokkeja. Lisäksi sieltä löytyy yrttejä, kuten timjami, minttu ja rosmariini. Säilytyspaikan hyllyltä löysi myös kastelukannumme.

 

Sisäänmenon oven viereen syreenin juureen tehtiin istutusallas reunakivillä rajaten ja siihen istutettiin kaksi valkoista hortensiaa, sekä vaaleanpunaista lumihiutaletta.

 

 

Toisen penkin syreenien juurelta kaikki muut, paitsi yksi lilja saivat häipyä. Pintaan laitoin uutta mustaa multaa antamaan voimaa ja siistimään penkin ulkonäköä. Yksinkertaista ja siistiä, kuten tyylimme sopii. Mietimme tosin jotain kivaa peittokasvia, mutta ehkä panostamme sitten lisää näihin paremmalla ajalla ensi keväänä. Talon päätyyn aion myös toteuttaa hyötypuutarhaa, mutta tässä on sen verran projekteja nyt päällä, että se saa odotella vielä hetkisen.

Pihakalusteet löysivät kivan järjestyksen ja vanhasta puulaatikko kaivettiin varastosta toimittamaan pöydän virkaa. Nyt kelpaa nauttia aamukaffet omalla pihalla syreenien juurella - harmi, että ne kukkivat vain niin lyhyen aikaa.

 

 
Mitä kukkia teidän pihoille ja parvekkeille on valikoitunut tänä kesänä?
 
 
-Maria 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.