Ihana kotoisa Portsa

Heippa ja aurinkoista aamupäivää!

Ajattelin tänään hiukan kirjoitella teille Portsasta, joka on siis kaupunginosa, jossa asumme.

Port-Artur tai tuttavallisesti Portsa on (ainakin minun mielestäni) yksi Turun idyllisimmistä ja kotoisimmista asuinalueista. Uskon, että moni voi yhtyä samaan mielipiteeseen. Alue koostuu pääosin puutaloista ja osa kaduista on päällystetty mukulakivillä.

Olemme asuneet Portsassa nyt puolisentoista vuotta. Tämä paikka tuntuu enemmän kodilta, kuin yksikään asuntomme aiemmin. Toki tämä on vasta ensimmäinen omistamamme asunto, joten silläkin saattaa olla toki osuutta asiaan. Sijainti on mitä ihanteellisin Portsan ollessa aivan keskustan tuntumassa ja silti tunnelma on kuin maaseudulla olisi. Tämä konkretisoituu, kun istuu sisäpihalla työpäivän jälkeen syreenien katveessa kahvikupin kanssa. Tai kun iltaisin voi grillailla omalla pihalla tai poimia kirsikoita tai omenoita oman pihan puista. Kesällä viikonloppuisin kattoikkunan ollessa auki saa herätä kirkonkelloihin, joiden ääni kumiisee Mikaelin kirkon tornista Portsan kattojen ylle. Taloyhtiöllämme on yhteisiä istutuslaatikoita, joissa kasvaa kaikkea pientä ihanaa, kuten salaattia ja retiisejä yhteiseen käyttöön. Naapurit ovat mukavia ja portsalaiset ovat kuin pieni oma yhteisönsä. Yhdet nykyisistä parhaista ystävistämmekin tapasimme heidän muuttaessaan samaan taloyhtiöön vain hiukan meidän jälkeen.

Portsassa lempeät vihreät, hempeät vaaleanpunaiset ja aurinkoiset keltaiset talot ovat sulassa sovussa mukulakivikatujen varsilla. Portsasta löytyy oma K-kauppa, jossa korttelien asiakkaat käyvät ostoksilla ja henkilökunta moikkailee iloisena. Kaupan valikoima on lisäksi aivan huikea, vaikka kauppa onkin pieni (Pirkan mehujäistä myös leppikset tulivat valikoimiin viimein!) Lisäksi yksi omista suosikki sisustuskaupoistani Turussa löytyy Portsasta. Kyseessä on Valoisa putiikki, joka on palvellut asiakkaita samalla paikalla jo pitkään. Lisäksi keskustan palvelut ja Ruissalon luontopolut ovat molemmat vain kivenheiton päässä.

Täällä on hyvä olla. Täällä on minun kotini. Portsa olet vienyt sydämeni.

-Maria

koti ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *