Itätalon esittely

Heippa!

Apua! Tajusin juuri että olen poistanut teille viimeksi remontin lähtötilanteesta ja talon esittelykin on vielä tekemättä. Uudessa kodissamme asiat etenevät vauhdilla ja alkuvuonna talon toinen puoli on tarkoitus olla valmiina ja helmikuussa olisi sitten muutto  huh! Palataanpa kuitenkin hetkeksi vielä alkuun. Remppatilimme @itatalonelamaa Instagramissa (ja nyt myös Tiktokissa) on kerännyt kiitettävästi seuraajia jo lyhyessä ajassa, joten päätin kirjoitella blogiinikin laajemmin remontista ja talon elämästä, kun aihe tuntuu kiinnostavan tosi monia!
Itätalo sijaitsee Naantalissa 2,8 hehtaarin rantaan ja peltoon rajoittuvalla tontilla. Suurin osa tontista on metsää. Kokonaisuus koostuu päätalosta, pienemmästä talosta, muutamasta huonokuntoisesta ladosta, viljakuivurista, navetasta ja aitasta. Navetan toisella puolella on ollut sikala ja toisessa päässä on viiden hevosen talli. Navetassa on myös suuri vintti. Lähes kaikki pihapiirin rakennukset ovat 1800-luvulta, lukuunottamatta navettaa, joka on rakennettu 1900-luvun puolivälissä. Myös viljakuivuri on uudempi ja aktiivisessa käytössä eräällä lähiseudun viljelijällä. Saamamme tiedon mukaan paikan kyläkaava sijoittuu jopa 1400-luvulle. Paikalla voi siis olla jokunenkin tarina kerrottavanaan ja mielenkiintoisia vanhoja kirjeitä, lääkepulloja,luita ja kaikkea muuta onkin löytynyt vintin, aitan ja alapohjan kätköistä niitä siivoillessamme.

Päärakennus on rakennettu vuonna 1854 ja on aikakauden mukaisesti pitkänomainen ja väriltään keltainen. Muut pihapiirin rakennukset ovat punaisia. Saimme tuttavaltamme vanhoja valokuvia paikasta ja niistä selvisi, että myös päärakennus on ollut vielä 1950 luvun jälkeenkin punainen. Jossakin vaiheessa punainen väri on kuitenkin saanut väistyä keltaisen tieltä. Talon etupuolella pilkottaa merimaisema, sekä peltoa. Talon takana on metsää ja metsän läpi kulkevan pienemmän metsätien päässä on oma pieni ranta, jonne haaveilemme rakentavamme jossakin vaiheessa rantasaunan, sekä laiturin. Niiden aika ei kuitenkaan ole vielä aivan heti, vaikka ajatus joulusaunasta ja avantoon pulahtamisesta omassa rannassa houkuttaa. Unelmia ja tavoitteita on kuitenkin hyvä olla, että on jotakin mihin pyrkiä ja mistä haaveilla työurakan keskellä.

-Maria

Ps. Ideoita vanhaan sikalaan otetaan vastaan. Mitä ihmettä sinne voi tehdä?

koti remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *