Itätalossa hommat vauhdissa

Heippa!

Hommat raksalla etenevät vinhaa vauhtia ja tietysti syytäkin on, sillä aikomuksenamme on muuttaa taloon helmikuussa. Tällöin valmiina pitäisi siis olla talon toinen pääty sisältäen siis eteisen, kylpyhuoneen, keittiön ja makuuhuoneen. Toki teemme enemmänkin, jos vain ehdime. Muuten jatkamme tilojen remontointia sitten talossa asuessamme. Pintojen purku on tehty nyt muista tiloista, paitsi salista, yhdestä makuuhuoneesta ja kodinhoitohuoneesta. Nämä on jätetty vielä kesken, sillä tarvitsemme taukotilan ja työskentelytilaa. Ennen muuttoa koitamme muutenkin purkaa ja siivota kaiken mahdollisen, sillä nyt purkaminen on kätevää, kun roskalava on pihalla odottamassa, eikä paikkoja tarvitse varoa. Kauas on siis jo näistäkin postauksen kuvista päästy, mutta toimikoon nyt kuvituksena!

Moni on ihmetellyt meidän nopeaa tahtia, mutta ollaan melko aikaansaavaa porukkaa, kun sille päälle ryhdytään. Tämä toki tarkoittaa sitä, että päivät ollaan töissä ja kaikki illat ja viikonloput käytetään remontointiin, joten aikaa muuhun ei juuri jää. Tämä on kuitenkin valinta, jonka olemme tehneet sillä haluamme asioiden etenevän nopeasti. Lisäksi nykyinen asuntomme on myyty, joten sieltä pitää muuttaa pois joka tapauksessa helmikuun loppuun mennessä. Kesäloman käytimme kokonaan remontointiin, jotta hommat saatiin reippaasti alulle. Onneksi töihin palattuamme olemme saaneet raksalle myös apukäsiä ja äideiltä ruokatoimitusta raksalle hommien nopeuttamiseksi. Porukalla hommia on paljon kivempaa tehdäkin!
Mitä tähän mennessä on tehty?

– Rakennusten siivousta. Erilaista rojua ja roskaa oli säkkikaupalla rakennuksissa. Nämä on nyt suurimmaksi osaksi siivottu pois.

– Pihatöitä. Muutamia pakollisia pihatöitä on jo tehty, kuten puolimetristen heinien niittäminen heti aluksi. On tehty sorakuorman tuontia tielle, maan kaivamista ja vesien ohjausta. Myös parin haitallisen puun kaataminen on suoritettu.

– Katon korjaus. Talon kattoa on nyt korjattu väliaikaisesti, sillä aiomme hakea katon vaihtoon museon tukea ja kun tuen saa saa työn tehdä vasta sen jälkeen. Uusi katto vaihdetaan siis myöhemmin ensi vuonna.

– Vesi-ja viemäriliittymän selvittäminen on tehty ja päädyimme nyt kuitenkin kunnalliseen liittymään, vaikka omakin kaivo löytyy. Sitä käytetään sitten kasteluvetenä jne.

– Pintojen purkutyöt. Pinnat ja mahdolliset vanhat kiintokalusteet on purettu eteisestä, kylpyhuoneesta, keittiöstä, vaatehuoneesta, vessasta ja kolmesta makuuhuoneesta.

– Uusien runkojen tekeminen vaatehuoneen ja vessan väliin, sekä keittiön lattiaan.

– Karmien teko oville. Talossa oli paljon 60-luvun ovia, jolloin tuonne on viimeksi remonttia tehty. Hankimme uudet taloon sopivat ovet Wanhasta Wallankumouksesta ja osalle piti rakentaa uudet karmit. Muille saman asian kanssa kamppaileville tiedokis, että karmipuuta saa PK-puusta.

– Vanhojen eristeiden imu. Osa lattioiden eristeistä on aikoinaan vaihdettu, mutta osassa eristeet ovat todella vanhat. Vanhat eristeet imettiin pois ja  seuraavaksi tilalle tulee puhallettuna uusi eriste (Hunton). Samoin yläpohjan eristeet on imetty pois ja tilalle tulee seuraavaksi uusi eriste. Sama projekti on edessä vielä talon toisessa päädyssä, kun sieltä saadaan purkuhommat tehdyksi.

– Hirsien vaihto. Osa talon rungon hirsistä oli lahoja ja ne piti vaihtaa uusiin. Tässä hommassa meillä on ollut apuna ulkopuolinen timpuri.

– Ikkunoiden kunnostus on työn alla. Tässä onkin ollut aikamoinen homma, mutta kuultuamme mitä samanlaisten uusien ikkunoiden teettäminen maksaisi olemme tehneet apukäsien kanssa hommaa mielellämme. Nyt yli puolet ikkunoiden ulkopuitteista on irroitettu, rapsutettu, hiottu ja pohjamaalattu, sekä maalattu. Pellavaölhymaalia tulee kaikkiaan kolme kerrosta ja kuivumisaika kerrosten välissä on aina n. 5 päivää. Osaa ikkunoista Joonas joutui korjaamaan ja tekemään niihin uusia osia ja samoin uusia laseja piti leikata osaan. Tätä hommaa jatkuu siis vielä tovi, sisäikkunoiden osalta homma onneksi on helpompi, kun ne voi maalata paikoillaan.

– Kakluunien kuntotarkastus on suoritettu ja niiden poltto aloitettu. Näillä on kätevä lämmittää nyt jo remontin aikana, kun muuta lämmitystä taloon ei tällä hetkellä vielä tule.

– Keittiön kilpailuttaminen. Olemme juosseet eri kaupoissa mieluista keittiötä etsien ja pyytäneet tarjouksia. Homma alkaa pian olla loppusuoralla ja keittiö pitääkin saada pian tilaukseen!

– Sähkösuunnitelman teko

– LVI-suunnitelman teko

– Pohjapiirros ja nykyiseen pohjaan rakenteiden sallimissa rajoissa pohjan muutosten suunnittelu.

– Materiaalien suunnittelu ja etsintä ja mieleisten valinta (kaikissa väleissä, kun ehdimme)

Huh, melkoista hommaa! Paljon on siis saatu tehtyä, mutta paljon on vielä tehtävääkin. On hauska seurata ihmisten kauhistelua, kun haluamme saada puolet talosta valmiiksi helmikuuhun mennessä – siitä saa jotenkin erityistä virtaa.

-Maria

koti remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *