Kahvihetkiä ja suklaata - Mandragora Turku

Ihanaa aurinkoista perjantaita!

Reissusta torstaina yöllä palattuamme kunnollisen kahvin kaipuu oli kova. Kroatiassa ja Montenegrossa kahvit olivat tosin yllättävän hyviä, mutta eivät vedä vertoja suomalaiselle kahville. Aamulla olin onnessani, kun viimein sain kupillisen kahvia käsiini. Erityisen hyvältä kahvi maistuu mielestäni aamuisin tai suklaan kanssa. Kahvia, teetä ja suklaata - mitä muuta ihminen kaipaa syksyn kolkutellessa ovella? Tai kahvihan nyt maistuu aina, jos ihan tarkkoja ollaan :D

Kävin tutustumassa idyllisen turkulaisen kahvi, suklaa ja teekaupan Mandragoran* valikoimiin muutama viikko sitten ja samalla tuli ratkaistua tuliaisongelmat kylään mennessä.  Liikettä pitävät ihanat pirteät Päivi ja Juhani, joilla on valtavasti tietoa tuotteista ja he auttavat sinua löytämään täydellisen teen tai kahvin makuusi. Kahvia on montaa erilaista laatua ja pavuista jauhetaan sinulle mukaan kahvi valintasi mukaan paikanpäällä.

Mandragorasta löytyy kaikkea ihanaa viemisiksi mökille tai tuttavien luo kylään mennessä. Kahvi ja suklaa ovat aina varmoja valintoja kylään mennessä ja Mandragorasta löytyy täysin uudenlaisiakin juttuja, kuten irtomyynnissä olevia teekukkia, jotka ovat kauniita auetessaan kuumassa vedessä. Bonuksena vielä kaikki tuotteiden paketitkin ovat superkauniita. Mandragorassa on kahvin lisäksi myös laaja valikoima teetä - irtomyynnissä ja pusseina, ihania konvehteja, hunajaa ja paljon muuta.

Teetä minulla ei erityisemmin kulu kesäaikaan, mutta ilmojen viiletessä vaihtuu myös kahvi teeksi, paitsi tietenkin aamuisin. Illalla on ihanaa käpertyä sohvan nurkkaan viltin alle kuppi teetä käsissä kynttilän valossa. Nyt minulla onkin ihana lajitelma erilaisia laatuja testattavaksi syksyn tullen. Pitää varmaan pitää kunnon teekutsut kavereille ja maistella erilaisia laatuja. Mansikkasamppanja tee kuulosti niin houkuttelevalta, että sitä jo testasinkin - nam!

Jääteetä taidan suosia nyt vielä hetken näiden kuumien ilmojen kuumentaessa asuntommekin 32 asteen lämpöiseksi. Jääteetä ajattelin uuttaa tuosta vadelmasorbetti- teestä. Maistuu varmasti kuumalla ilmalla jäiden kera!

Tänään ajattelin laittaa Soppa 365:sta bongaamani ohjeen mukaan huomiseksi aamuksi tulemaan jääkahvia, sillä kuumuuden on luvattu jatkuvan vielä hetken. Ehdoton suosikkini Mandragoran tuotteista on tuo Macadamia-suklaa kahvi - ei jestas miten hyvää! Sitä ajattelin myös käyttää tätä jääkahvia tehdessäni. Parempi varmaa tehdä heti tupla-annos, sillä luulen, että tämä annos katoaa alta aikayksikön parempiin suihin.

 

Tässä ohje:

Kylmäuutettu kahvi ja kahvijääpalat

Ainekset:

1 1/2 dl tummapaahtoista suodatinkahvia

8 dl kylmää vettä

 

Työvaiheet:

Mittaa kahvinpurut ja vesi kulhoon ja anna seistä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.

Suodata kahvi harsokankaan läpi, pullota ja säilytä jääkaapissa. Se säilyy pari viikkoa. Pakasta osa kahvista jääpaloiksi.

 

Maailman paras jääkahvi

Ainekset:

loraus kylmäuutettua kahvia

6 kahvijääpalaa

2-3 dl

kevyt- tai täysmaitoa

Taidanpa viettää myös yhden kahvihetken vielä tänään pihalla lehtiä selaillen ja lämmöstä nauttien.

 

- Maria

 

 Ps. Mandragora Turku viettää 1-vuotis syntymäpäivää nyt 1.-4.8! Liikkeessä on erikoistarjouksia ja maistatusta tuotteista.

Sanomalla kassalla Mitzi blue saatte -15% Mitzi bluen suklaista Turun liikkeessä.

 

*Postaus toteutettu yhteistyössä Mandragoran kanssa.

Löydät heidät Forumista - Kauppiaskatu 4, Turku, Forum Kauppakäytävä

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Täällä heti yksi teenmaistelija ilmoittautuu kutsuille

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.