Keittiösuunnitelmat uuteen kotiin

Heippa!

Ollaan kuulkaa siinä vaiheessa remonttia, että pintamateriaalien suunnittelu ja kalusteiden tilaaminen saadaan aloittaa. Keittiö on nyt tilattu ja kilpailuttamisen jälkeen valitsimme toimittajaksi Unique homen. Kyseessä on turkulainen perheyritys, jonka tuotteet valmistetaan Orikedolla. Kävimme paikanpäällä katsomassa vaihtoehtoja muutamaan kertaan ja meillä oli myös kaksi tapaamista suunnitelun tiimoilta. Sopiva värisävy (kitti) keittiöön löytyi nopeasti ja samoin ovimalli (aamu). Halusimme keittiön olevan sopiva sekoitus uutta ja vanhaa, käytännöllinen, vaalea, mutta ei valkoinen, avara ja paljon säilytystilaa. Keittiömme on suuri n. 46m2 ja korkeus lähemmäs 4m, joten välillä tilan koon hahmottaminen on vaikeaa. Mietimme jopa aluksi, että onko 3,6 m saareke liian pieni 😀 Keittiöön tulee kiintokalusteiden lisäksi yhteen nurkkaan rottinkinen riipputuoli ikkunan äärelle. Siinä sitten voin lukea kirjaa ja siemailla viiniä merelle katsellen. Myös ruokapöytä pitää päivittää suurempaan 10 hengen pöytään, joka ajateltiin aiemman pöydän tapaan rakentaa itse. Alkuun päästään kuitenkin hyvin meidän nykyiselläkin pöydällä, vaikka se varmaan näyttää aika pieneltä tuolla tilassa. Voi vitsit, kun pääsisi pian sisustamaan ja tekemään valmiita pintoja!

Saarekkeessa on kaikki toiminnot, kuten astianpesukone, jätelajittelu, liesitaso, uuni ja vesipiste. Toisella puolella on kapeammat kaapit maljakoille, serveteille jne. tavaroille. Altaaksi, saippua-annostelijaksi ja hanaksi meille valikoituivat Tapwellin honeygold sävyiset tuotteet. Vetimet tulevat myös messingin värisenä nuppeina ja lankavetiminä paikasta riippuen. Tasoa pohdimme pitkään ja meitä houkutteli kovasti Dektonin taso, mutta hinta hirvitti. Päädyimme vielä sitäkin hirvittävämpään (tai minua hirvittää, miestäni tuskinpa) ratkaisuun ja valamme tason itse paikoilleen valkobetonista ja teemme sille pintakäsittelyn. Tämä on toki edullisempi ratkaisu, mutta ei kylläkään helpompi tai vaivattomampi.

Oikealla korkeissa kaapeissa on jääkaappi ja pakastin integroituna ( kyllä mieheni joutui luopumaan jääpala-automaatista) ja kaksi korkeaa muuta kaappia, jonne piilotetaan isommat kodinkoneet, kuten mikro. Kaappien alaosat ovat laatikoilla, jotta tila tulee käytettyä mahdollisimman tehokkaasti. Keskelle kaappeja jätettiin välihylly, jossa on lasiset hyllyt ja lattiamateriaalista tulevat sivut ja takaosa, tämä hylly myös valaistaan tunnelmavalolla.

Vasemmalla on lisää tasoa, laatikoita, jätelajittelya sekä seinällä lasiovelliset kaapit astioiden säilyttämiseen. Panostimme korkeareunaisiin tummanharmaisiin sisälaatikoihin, sillä en tiedä mitään ärsyttävämpää, kuin matalien laatikoiden ja ”rimojen” välistä putoilevat tavarat. Tänne tason nurkkaan laitamme myös kahvinkeittimen, sillä luovuimme aamiaiskaapista lopullisessa suunnitelmassamme.
Keskelle keittiötä tulee talon päätyyn pariovet, joista pääsee terassille talon aurinkoisimmalle paikalle. Siitä on sitten helppo pujahtaa ulos nauttimaan aamukahvista kesällä.

keittiösuunnitelma

Mitäs pidätte meidän tulevasta keittiöstä?

-Maria

koti remontointi sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *