Keväinen parsapizza
Ihanaa perjantaita! Tämä parsapizza tuo vaihtelua perinteisiin pizzoihin ja sopii juhlavampaankin ruokailuun tai vaikka alkupaloiksi pieninä sliceina. Tämä on jo muutamana keväänä ollut must parsaruokien listalla, kun parsakausi alkaa.
Pohja (2 isoa pizzaa)
- 3 dl vettä
- 9 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl kuivahiivaa
- 3/4 dl oliiviöljyä
Pinnalle
- 200 g (musta) valkosipulituorejuustoa
- 250 g mozzarellaa (2 palloa)
- 500 g tuoreita vihreitä parsoja (1 puntti)
- 4 rkl pinjansiemeniä
- 1 ruukku rucolaa
- 100 g parmesaania
- mustapippuria ja suolaa
- sitruunaoliiviöljyä
Tee näin:
Lisää n. + 42° veteen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita käsin. Lisää mukaan öljyä pikkuhiljaa ja vaivaa kunnes saat pehmeän, mutta kimmoisan taikinapallon, joka irtoaa kulhosta ja kädestäsi. Jätä taikina liinan alle nousemaan noin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 250-asteiseksi.
Jaa kohonnut taikina kahdeksi palloksi. Taputtele taikina käsin tai kaulitse kaulimella leivinpaperin päällä sopivan muotoiseksi ohueksi pizzaksi. Jätä reunoille hiukan paksummin taikinaa. Jaa tuorejuusto tasan molemmille pizzapohjille ja revi päälle mozzarella. Huuhtele, kuori ja kuivaa parsat ja poista puisevat tyvet. Asettele parsat pizzan päälle. Jos parsat ovat kovin paksuja voit halkaista ne pituus suunnassa paremman kypsyyden saavuttamiseksi.
Käytä pizzakiveä tai uunissa esikuumennettua uunipeltiä ja vedä pizza sen päälle. Paista pizza reunoiltaan kauniin kullanruskeiksi. Uunit ovat yksilöllisiä ja aikaa kuluu 5–15 minuuttia. Lisää pinjansiemenet pizzan pinnalle pariksi viimeiseksi minuutiksi. Pizzan tultua uunista ripottele päälle rucolaa ja parmesaania. Rouhi päälle vielä pari kierrosta mustapippuria ja suolaa myllystä ja valuta päälle sitruunaoliiviöljyä. Nauti täysin siemauksin ja kirjoita ohje muistiin.
-Maria
ps. Toisessa kuvien pizzassa pohjalla on yrttinen paseerattu tomaattikastike ja täytteenä on kirsikkatomaatteja, vuohenjuustoa ja päällä basilikaa.