Kippis pitkälle viikonlopulle Köpiksessä

Palasimme eilen illalla kotiin pidennetyltä viikonloppu reissulta Kööpenhaminasta. Lähdimme matkaan torstaina ja yövyimme Hilton Airportissa, koska lento lähti jo seitsemältä perjantain aamuna. Emme ole ennen vierailleet Köpiksessä ja nyt, kun siskoni muutti sinne työn perässä hetki sitten, saimme hyvän syyn vierailulle. Tuliaisiksi veimme siskoni toiveesta ruisleipää. Perille päästyämme meitä odotti ihana brunssi kaikkine herkkuineen. Tanskalaiset rakastavat kahvittelua ja kulttuurin mukaan siskoni haki leipomosta leipää ja pullaa myös brunssille.

Siskoni oli suunnitellut meille valmiiksi joitakin nähtävyyksiä ja ruokapaikkoja, joten kaikki sujui helposti. Hän oli käynyt myös etukäteen varaamassa meille pyörät vuokralle viikonlopuksi, joten liikkuminen sujui vaivattomasti. Pyöriä oli kaupungissa enemmän kuin autoja ja infra oli todella hyvin toteutettu. Pyörällä liikkuminen oli helppoa ja pyörille oli omat kaistat. Siskoni antoi vielä pari vinkkiä "käytöstapoihin", jonka jälkeen poljimme muiden joukossa, kuten paikalliset. Pääsimme nopeasti paikasta toiseen ja kilometrejä kertyikin noin 50 viikonlopun aikana. 

Yövyimme siskoni luona, joten aamut alkoivat aina mukavasti hyvin nukutun yön jälkeen brunssilla. Sen jälkeen lähdimme kiertelemään kaupunkia pyörien kanssa liikkuen. Ensimmäisenä päivänä kävimme aamulla hakemassa pyörät ja sen jälkeen Nyhavnissa, Christianiassa, katsomassa pientä merenneitoa ja illalla syömässä Kødbyenissä Motherissa. Lisäksi tietysti ihastelimme kaikkea matkan varrelle tulevaa, kuten taloja ja pikkukauppoja. 

 

Seuraavana päivänä listalla oli lounas Westmarketissa, jossa on hirveästi ihania erilaisia ravintoloita, käynti kirsikkapuupuistossa ja kiertelyä kaupoilla. Illallinen oli varattu Llama ravintolasta, joka oli aivan mieletön paikka. Iso suositus sille! Ravintolan jälkeen suuntasimme vielä kuuntelemaan livemusiikkia läheiseen kuppilaan ja esiintyjän soittolista osui kyllä kerrankin niin kohdalleen, että siinä tulikin lopulta istuttua useampi tunti. Ennen kotiinpaluuta kävimme vielä testaamassa Ølhusin, jossa oli valtava valikoima erilaisia oluita.

Sunnuntaina suuntasimme uudelleen värikkääseen Nyhavniin, jossa söimme pienen lounaan ja jäätelöt. Porukkaa oli kadut täynnä ja livemusiikki soi. Tänne suuntaavien kannattaa lähteä liikkeelle hyvissä ajoin, sillä terassit ovat hyvällä kelillä aivan täynnä ja ruokien ja juomien saaminen kesti ainakin meillä hyvän tovin. Tunnelma oli kyllä kohdallaan ja aurinko lämmitti ihanasti terassilla istuskellessa. Tämän jälkeen suuntasimme keskustaan kaupoille, mutta shoppailu saalis jäi laihaksi. Löysin kyllä uuden uimapuvun, joten nyt kelpaa taas käydä uimassa ja saunomassa Järvelässä! Kaupoilla kiertelyn jälkeen poikkesimme vielä hienoon puistoon. Illallinen tehtiin siskoni luona ja ruokana oli tortilloita, jotka maistuvat meille aina. Jälkiruokana meillä oli Vapun kunniaksi skumppaa ja mansikoita. Illallisen jälkeen illan hämärtyessä suuntasimme Tivoliin, joka oli mieletön kaikkine valoineen ja rakennuksineen. Emme käyneet missään laitteissa, mutta kiertelimme hyvän tovin ihastellen paikkaa ja syöden churroja. Ehkä vähän jäi vuoristorata kaivelemaan, mutta ehkä pääsen ensi kerralla sitten siihen! 

Maanantaina kävimme vielä kiertelemässä pikkukauppoja, kahvilla Lagkakehusetissa, sekä lounaalla Westmarkeissa Kiin Kiin-ravintolassa. Mukaan kierrokselta tarttui myös mitä ihanimmat karvapallokorvikset. Iltapäivällä olikin aika suunnata lentokentälle ja takaisin kotiin. Reissu oli onnistunut ja Köpis ihana! Ehdottamasti paras kaupunkikohde tähän asti, jossa olemme käyneet.

 

Kiitos ihanalle siskolleni kivasta pidennetystä viikonlopusta. Toivottavasti nähdään pian!

 

-Maria

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.