KOKONAISVALTAISTA HYVINVOINTIA

Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri Oy

Heippa ja ihanaa sunnuntaita!
Vuosi on pyörähtänyt reippaasti käyntiin ja kevät on jo saapunut pajunkissoineen. Viimeiset lumikasat pienenevät päivittäin. Kuntosali, avantosaunat ja joogasalit olivat alkuvuonna pullollaan porukkaa – tietenkin hyvä niin. Toivottavasti salit myös pysyvät täynnä ympäri vuoden. Uusi vuosi ja sen myötä tehdyt lupaukset kohdistuvat monilla terveyteen. Itse en varsinaisesti uudenvuoden lupausta tehnyt (paitsi että lankaan hampaat joka ilta), mutta haluan silti keskittyä entistä enemmän fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin, sekä arjesta nauttimiseen.

Viime vuonna löysin uudelleen lapsuuteni harrastuksen ratsastuksen ja lisäksi opettelin kutomaan. Näiden lisäksi käyn viikoittain hot joogassa, savitöpajassa, jumpissa ja avannossa. Nämä harrastukset paitsi auttavat minua voimaan fyysisesti paremmin niin myös antavat minulle rauhaa ja kärsivällisyyttä henkisellä puolella. Esimerkiksi ratsastaessa hevonen aistii herkästi ihmisen hermostuneisuuden ja joogassa tasapaino ei pysy, jos mieli harhailee muualla. On tärkeää kuunnella omaa kehoa – treenata ja levätä sopivassa suhteessa.

Sain Ruohonjuuresta ihanan paketin, jossa oli hyvinvointia edistäviä tuotteita: nokkosjauhetta, opti msm -jauhetta ja psylliumia. Lisäksi paketista löytyi hiusnaamio, vartalokuorinta ja kasvonaamio sekä muutama paketti teetä.

Pidin kunnon spa hetken meidän kotikylppärissä jalkakylpyineen ja saunoineen ja kylläpä tuli ihana olo! Kunnon hemmottelua voi järjestää helposti kotonakin ja mikä parasta tällöin voi suoraan köllähtää omalle kotisohvalle hemmottelun jälkeen teekupin kanssa. Onko parempaa tapaa viettää kylpylähetkeä?

En ole koskaan pitänyt ehdottomuudesta liikunnassa tai ruokavaliossa. Toisena päivänä kunnon hikitreeni on paikallaan ja toisena päivänä kävely raikkaassa ilmassa riittää mainiosti, eikä aina tarvitse tehdä kumpaakaan – sekin on ihan ok! Itse kuitenkin huomaan, että jos liikunnasta tulee pidempi tauko tai omaa aikaa tehdä asoita, joista nauttii on liian vähän  alkaa kehoni ja mieleni reagoida negatiivisesti.

Tässä vielä kolme erilaista smoothiebowlin ohjetta, joihin voi kätevästi sekoittaa esimerkiksi nokkosta, opti msm jauhetta tai psylliumia. Alla Ruohonjuuren sivuilta napattua lisätietoa kustakin superfoodista ja niiden vaikutuksista elimistöön. Smoothiebowlien ohjeet on mitoitettu niin, että siitä saa kaksi annosta.

Nokkosjauhe: Tiesitkö, että nokkonen on aivan mahtikasvi! Se on rautapitoinen luonnon vanttera voimatuoja! Vaatimattoman näköinen nokkonen edistää vahvistaa immuniteettia, edistää sydämen ja eturauhasen hyvinvointia. Nokkonen tekee hyvää myös nivelille, luustolle, kynsille ja hiuksille. Hengitysteitäkin hoitava nokkonen uudistaa kehoa – se on siis elinvoimaasi lisäävä valinta, josta kehosi kiittää ja kumartaa! Nokkosta ei suositella henkilöille, jotka kärsivät sydämen tai munuaisten vajaatoiminnasta ja siitä johtuvasta turvotuksesta.

Psyllium-kuitujauhe: Kuituikas psyllium auttaa pitämään huolta verisuonten terveydestä. Erittäin runsaan kuitupitoisuutensa (85-87 %) vuoksi psyllium tasapainottaa vatsan toimintaa ja auttaa ylläpitämään kylläisyyden tunnetta. Psyllium onkin hyödyksi sekä ummetusta vastaan taisteleville sekä heille, jotka tahtovat välttää liian suurten ruoka-annosten popsimista. Kuiturikkautensa ja prebioottisten avujensa ansiosta psyllium on noussut suureen suosioon myös suolistonsa kunnosta huolehtivien keskuudessa. Psyllium onkin erinomainen kuitukimara, jonka vatsasi valitsisi. Ratamokasvin kuivatusta siemenkuoresta saatava psyllium on suuren suosion saavuttanut kuitulisä, jonka avulla saat ketterästi lisätyksi vatsasi hyvinvoinnille tärkeiden kuitujen määrää ruokavaliossasi. Pari teelusikallista psylliumia päivässä tekee eetvarttia elimistöllesi! Tiesithän, että psyllium tuo myös kaivattua kuohkeutta ja ensiluokkaista sitkoa gluteenittomiinkin leipomuksiin?

Opti-MSM: Huippusuosittu Opti-MSM on maailman puhtainta MSM-jauhetta – ja noussut suureen suosioon Ruohonjuuren laatutietoisten asiakkaiden keskuudessa. MSM eli metyylisulfonyylimetaani on rikkiyhdiste, jota esiintyy kehossamme luontaisesti.
MSM-jauhe soveltuu erityisen hyvin ihon, kynsien ja hiusten kunnosta kiinnostuneille ja liikkuvuutta vaativien urheilulajien harrastajille (esim. jooga, kamppailulajit).

Viherpiiperö
1 banaani
1 kiivi
1 vihreä omena
1 avocado
kourallinen pinaattia
1dl vettä
2rkl nokkosjauhetta

Kesä tule jo
1/2 vesimeloni
1dl vadelmia
kourallinen minttua
1,5tl opti msm jauhetta

Kevätaurinko
1/2 ananas
1 banaani
1 prk mangosose
2dl kookosmaito
2rkl psylliumia

Maistuvia smoothiehetkiä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia teille toivottaen,
Maria

hyvinvointi hyva-olo ruoka-ja-juoma terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *