Korean koirat – parhaat hot dogit

Tästä vinkki vitonen ensi viikonlopun ruokailuun! Näitä on meillä tehty jo kahtena viikonloppuna peräkkäin, joten se puhukoon puolestaan. Ensimmäisellä kerralla oikaisin hiukan ja ostimme valmiit sämpylät. Viime viikonloppuna tehtiin vimosen päälle ja tein myös hodarisämpylät itse ja se kyllä kannatti! Nämä vievät kielen mennessään ja näitä valmistuu kätevästi isommallekkin porukalle kerralla. Pitääkin muistaa itse seuraavissa illanistujaisissa tämä ohje, joka on varma hitti.

Aloitetaan siis hot dog sämpylöistä. Tällä ohjeella sämpylöitä tulee 12kpl.

Tarvitset:

3dl kevytmaitoa

8-10 dl vehnäjauhoja

1 rkl sokeria

1 tl merisuolaa

1ps kuivahiivaa

1 kananmuna

1/2 dl oliivilöljyä

Työ:

Mittaa kulhoon 3dl vehnäjauhoja + kaikki muut kuivat aineet. Sekoita. Kuumenna maito 42 asteiseksi. Kaada maito sekoittamiesi kuivien aineiden joukkoon. Sekoita.

Lisää kananmuna ja öljy taikinan joukkoon ja aloita loppujen vehnäjauhojen lisääminen pikkuhiljaa taikinaa vaivaten. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista ja on joustavaa. Kohota taikinaa noin 30 min liinan alla.

8K0C9048.JPG

8K0C9046.JPG

Laita uuni kuumemaan 200 asteeseen. Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa se 12 samankokoiseen osaan. Pyöritä palat pyöreiksi ja sen jälkeen pötkylän muotoon ja nosta pellille. Kohota pötkylöitä pellillä vielä 15 min (jos maltat).

Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. (Sämpylöiden ollessa uunissa voi aloittaa jo lisukkeiden valmistuksen ajan säästämiseksi.)

Hyppää yli tähän asti ja osta valmiit sämpylät, jos haluat säästää aikaa.

Lisukkeet:

Kurkkusalaatti:

1/2 kurkku

1/2- 1 chili

2 tl seesamiöljyä

2 tl omenaviinietikkaa

1 tl (juoksevaa)hunajaa

Pilko kurkku suikaleiksi ja chili ohuiksi viipaleiksi. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita. Maista.

 

8K0C9082.JPG

Hapankaalisalaatti:

 1/2prk Ville Haapasalon paistettu hapankaali (1 prk=530g)

1dl turkkilainen jogurtti

1 rkl (juoksevaa)hunajaa

Sekoita kaikki aineet keskenään. Testaa maku, lisää hunajaa?

8K0C9088.JPG

Paistettu possunkylki+kastike

400g possunkylki

1/2 chili

2 valkosipulinkynttä

2 rkl sweet chili kastiketta

2 rkl seesamiöljyä

2 rkl soijaa

1 rkl sokeria

Aloita pilkkomalla chili ja valkosipuli pieneksi. Kuumenna pannulla seesamiöljy ja ruskista liha reippaassa lämmössä. Lisää hetken kuluttua chili, valkosipuli ja loput aineet. Sekoita hyvin.

 

Paista hot dog sämpylöiden pinnat paistinpannulla ja täytä hodarit.

Lisäksi:
Korianteria, kuivattua sipulia.

8K0C9093.JPG

Herkuttele, ota ehkä toinenkin ja käy kommentoimassa, että miten maistui! :)

– Maria

Koti Ruoka ja juoma DIY