Marokkolaiset lammastacot
Ihanaa sunnuntaita!
Mun piti kirjoitella teille meidän pihan kunnostus projektista, mutta se onkin sen verran aikaa vievää puuhaa, että pitää mennä takaisin hommiin! Kirjoittelen teille siitä sitten ensi viikolla. Aina mietin, että viikonloppuna ehtii vaikka mitä, mutta johonkin se aika sitten aina häviää! Ollaan kuitenkin nyt saatu pihan laatoitus alkuun ja ovella ruukussa ollut kuusi vaihdettua orvokeihin. Kesä, tervetuloa!
Tässä lammastacojen ohje, jota testasimme pari viikkoa sitten. Aivan sairaan hyvää. Laittakaapa ohje testiin ja kertokaa, mitä piditte 🙂
Marokkolaiset lammastacot
4 annosta
400g karitsan paahtopaistia
4 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminansiemeniä
1tl fenkolinsiemeniä
2 rkl ras el hanoutia
1/2 tl merisuolaa
voita paistamiseen
Tomaattisalsa
250g kirsikkatomaatteja
3 kevätsipulin vartta
1 ruukku korianteria
1 mieto chili
1/2 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 limen mehu
2 tl sokeria
1 tl suolaa
Tzatsiki:
1/3 kurkku
1 valkosipulinkynsi
1dl turkkilaistajogurttia
Mustapippuria
1tl sitruunanmehua
Lisäksi:
Korianteria
Srirachakastiketta
fetajuustoa
8 tortillalättyä
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista marinadi karitsalle ja hiero se tasaisesti lihanpalojen (jaoin paistin kahtia) pintaan.
2. Laita pannulle voita ja paista lihanpaloista pinnat kiinni ja laita ne sen jälkeen uunivuokaan tiiviisti ja kaada loppu marinadi lihojen päälle. Laita liha paistumaan 200 asteeseen kunnes lämpömittari näyttää 60 astetta. Anna lihan vetäytyä hetki ennen tarjoilua folion alla uunista ottamisen jälkeen.
3. Valmista salsa. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi kuutioiksi, hienonna kevätsipulit, chili ja korianteri. Kuori ja pilko pieneksi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita ainekset keskenään ja lisää lopuksi limen mehu, suola ja sokeri.
4. Kuumenna tortillalätyt pannuun lihoista jääneessä rasvassa ja täytä se ihanilla lisukkeilla.
Nauti!
-Maria