Olohuone ennen ja jälkeen

Muistin juuri, että osa ennen ja jälkeen postauksista on edelleen jonossa.
Tässäpä teille siis alakerran olohuoneemme remontissa kokema muodonmuutos.

Muutos oli toki paljon pienempi, kuin esimerkiksi keittiössä, mutta esimeksiksi tuo hirsiseinän esille kaivaminen kyllä muutti olohuoneen ilmettä aikalailla. Näihin kuviin on hauska palata, nyt kun remontti on valmis ja siitä on vierähtänyt hetki. Hassua, että miten nopeasti tuo kauhea kaaos ja stressi kuitenkin lopulta unohtuu, vaikka sillä hetkellä sitä ajattelee, että tästä ei koskaan palaudu :D Nyt jo Joonas suunnittelee seuraavaa projektia, nimittäin tv-tason tuuntausta Ikean valmiista Bestå tasosta meidän näköiseksi versioksi ja myös vaaterekki on suunnittelun alla. Minulla taas on kasa lankoja odottamassa, että aloitan macrameiden teon ja toinen kassi, että aloitan opettelemaan villasukkien kutomista. Haluan myös tehdä itselleni samanlaisen jättineulepeiton, kuin tein siskolleni joululahjaksi. Projektit eivät siis loppuneet remonttiin ja hyvä niin :)

Ennen:
 

 

Hirsiseinän esille otto tapahtui niin, että mietimme mahtaako levyjen alta löytyä hirsiseinä ja jos löytyy niin missä kunnossa se on. Joonas sitten päätti iskeä vasaralla reippaasti levyn rikki ja sieltähän hirsiseinä paljastui. Se oli tosin täynnä pieniä nauloja pinkopahvien jäljiltä ja maaliroiskeita oli joissakin kohdissa. Joonaksen veli uurastisikin useita tunteja nauloja nyppien. Joonas kävi vielä lopuksi hirsiseinän läpi nailokuppiharjalla, jotta pintaa saatiin puhdistettua. Emme käsitelleet hirttä millään aineella, vaan se on sellaisenaan hyvä ainakin toistaiseksi.
 
Työn alla:

 

Lattia maalattiin myös olohuoneessa samalla Colorian Aquafloorilla sävy 2115, kuin muuallakin asunnossa ja ennen sitä ja maalikerrosten välissä se hiottiin, jotta maali tarttuisi paremmin. Maalia laitettiin kaksi kerrosta, jotta lopputuloksesta saatiin peittävä. Olemme nyt huomanneet, että maalin olisi kannattanut vielä antaa kovettua kauemmin, sillä muutimme aika pian viimeisen maalauksen jälkeen ja maali on ollut sen verran vielä pehmeää, että se on lähtenyt esimerkiksi tuolinjalkojen lattiaa raapiessa pois. Yksi kerros osittaista maalausta on vielä edessä siis. Seinät maalasimme paperin valkoisella, joka oli hyvä ratkaisu. Olemme tosin nyt miettineet, että pitäisikö vielä tuo yksi seinä, jolla on vaaleanpunainen kaappi tapetoida tai maalata tehosteseinäksi, vai meneekö se sitten liian sekavaksi. Haaveilen ombre maalatusta seinästä, jota mietin jo makuuhuoneeseemme, mutta en tiedä vielä millä värillä toteuttaisin sen. Onko mielipiteitä?
 

Ikkunoiden karmit maalasimme sisäpuolelta ja ensi kesänä olisi vielä tarkoitus maalata ne väleistäkin. Lisäksi uusimme ikkunalaudat, jotka olivat ennen valkoista levyä. Niihin laitoimme tilalle kuusilankut, jotka vahattiin Osmo colorin valkovahalla vaaleammiksi. Vahattuina ne myös kestävät aurinkoa paremmin. Samasta materiaalista on tarkoitus toteuttaa myös uusi pinta tulevaan tv-tasoomme, jota Joonas muokkaa Ikean Bestå tasosta.

Valmista:

 

Muutoksista suurin olohuoneessa on ehkä tuo hirsiseinän esille ottaminen. Muuten pinnat kokivat vain lähinnä freesausta tapettien vaihtuessa maalipintoihin. Katto oli hyvässä kunnossa, joten sille emme tehneet mitään. Sisustus tuo tietenkin ison osan tilan ulkonäköön myös ja tähän selkeään pohjaan sitä olikin kiva lähteä rakentamaan. Nyt vain tuota yhtä seinää pohtimaan!

Mitäs pidätte tästä muutoksesta?

 

-Maria

 

 

Kommentit

Good job!

Idaemilii
Köyhä shoppailija

Todella hieno lopputulos! :)

Häämatka Portsaan

Kiitos paljon! :)

Nettanen

Hirsiseinä tuo tilaan lisää lämpöä ja sielukkuutta, kannatti todellakin kaivaa esiin! Ihana myös tuo kakluuni ja lattia. Hirsiseinän kaveriksi en itse lähtisi laittamaan ainakaan mitään isokuvioista tapettia, jottei se vie siltä liikaa huomiota ja jottei tule liian sekava, mutta esimerkiksi yksiväriseksi maalattu seinä varmasti sopisi ja toisi lisää lämpöä tilaan, joka on nyt vielä hyvin vaalea :)

Häämatka Portsaan

Kiitos! Tähän mekin taidetaan olla päätymässä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.