Meloni-parmankinkkusalaatti ja pataleipä

Heippa ja ihanaa keskiviikkoa!

Tässä teille yksi mun salaattiohjeiden uusista suosikeista! Pitää vielä testata joskus vaihtaa tuo mozzarella paistettuun vuohenjuustoon niin saa vähän vaihtelua tähän ohjeeseen.

Tarviset:

1 kpl hunajameloni

1 dl  pinjansiemeniä

1 ruukku rucolaa

1 kpl salaatti

1 pkt ilmakuivattua kinkkua

2 pkt mozzarellaa

 

Basilikakastike

2 dl basilikanlehtiä

3/4 dl oliiviöljyä

1 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa

1 rkl balsamiviinietikkaa

1/2tl merisuolaa

mustapippuria rouhittuna

Tee näin:

Paahda pinjansiemenet kauniin kullanruskeiksi kuivalla paistinpannulla. Sekoita basilikakastikkeen aineet sileäksi sauvasekoittimella. Asettele salaatti ja rucola salaattipediksi kulhon pohjalle ja lisää päälle meloni kuutioituna. Rullaa ilmakuivatusta kinkusta ruusukkeita salaattiin ja revi joukkoon myös mozzarella. Viimeistele salaatti paahdetuilla pinjansiemenilläsekä basilikakastikkeella.

 

RG2A9538.JPG

RG2A9539.JPG

Pataleipä

Tarviset:

380g vehnäjauhoja

1/2 dl siemensekoitusta
3,5 dl 60-asteista vettä
1/4 tl kuivahiivaa
1 rkl suolaa tai vähemmän, jos niin haluat

+ siemeniä päälle

Tee näin:

Kuumenna vesi mikrossa 60-asteiseksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa taikinaksi puulastalla, anna taikinan tekeytyä kulhossa muovikelmulla peitettynä kolme tuntia. Voit kyllä antaa kohota kauemminkin, siitä ei ole haittaa. Siirrä taikina lastan avulla puhtaaseen kulhoon, jossa on leivinpaperi ja anna kohota siinä vielä sillä aikaa, kun lämmität uunin ja padan kansineen 230- asteeseen. Lisää siemeniä leivän pinnalle halutessasi. Nosta taikina papereineen pataan ja paista leipää uunissa 230-asteessa kuumassa padassa 30 minuuttia. Lopuksi paista vielä ilman kantta 15 minuuttia, jotta leipä saa rapean kuoren.

RG2A9560.JPG

 

-Maria

 

Ps. Ei maltettu odottaa, että leipä hiukan jäähtyisi ennen syömistä niin se litistyi leikatessa 😀

Koti Ruoka ja juoma

Tyrnismoothieta ja inkiväärishotteja väsymyksen torjuntaan

Aurinkoista sunnuntaita!

 
Viikko on taas lopuillaan ja väsymystä on arkiaamuisin ollut havaittavissa enemmän kuin aikoihin. Lauantaina minun piti aloittaa aamu hotjoogalla, mutta lämmin sänky vei voiton ja nappasin vain kisut tiukemmin kainaloon. Tämä pimeä aika ei ole kyllä yhtään minun suosikkini, vaikka siinä oma tunnelmansa onkin istua iltaisin takkatulen äärellä kynttilöiden valossa. Olen koittanut torjua väsymystä inkiväärishoteilla aamuisin ja tyrnismoothiella, sekä aktiivisella liikkumisella ja tietysti vitamiineilla. Miten te olette pärjänneet pimeän ajan yli?

 

RG2A9562.JPG

RG2A9572.JPG

Inkiväärishotit

 

Tarvitset:

1,5 l vettä 

300 g tuoretta inkivääriä

1/3 dl hunajaa

3 kpl luomusitruunaa
 

Tee näin

1. Paloittele inkivääri kattilaan, lisää vesi ja lämmitä 20 minuutin ajan korkeintaan 60 asteessa. Tämän jälkeen anna muhia yön yli.
2. Siivilöi inkiväärin palat pois liemestä ja lisää hunaja.
3. Anna jäähtyä hieman ennen kuin lisäät sitruunamehun.
4. Kaada juoma puhtaaseen pulloon ja säilytä jääkaapissa. Juoma säilyy noin kuukauden ajan.

RG2A9583.JPG

Tyrnismoothie (kahdelle)

1 kpl banaani

1 dl tyrnimarjoja

1 prk mangososetta

3/4 dl maustamatonta jogurttia

1dl kookosmaitoa

RG2A9586.JPG

RG2A9588.JPG

RG2A9602.JPG

-Maria

 

Ps. Oon rakastunut näihin kirpputorilta löytämiini kynttilänjalkoihin. En malta odottaa, että pääsen tekemään joulupöydän kattauksen näitä käyttäen.

Hyvinvointi Liikunta Terveys