Postikortteja paratiisista

Häämatkakohteemme Mauritius oli I-H-A-N-A!

Kirjoittelen reissusta myöhemmin, mutta tässä teille tuliaisina muutama postikortti matkaltamme.

Lämpöä riitti jokaiselle päivälle +30 paikkeilla. Rannat olivat valkoisia, palmut huojuivat tuulessa ja vesi oli kristallin kirkasta. Hedelmät olivat tuoreita, talot värikkäitä ja ihmiset ystävällisiä ja iloisia. Voimme lämmöllä suositella matkakohdetta sitä harkitseville.P2250338.JPG

P3062685.JPG

P3072817.JPG

P3062729.JPG

P2250292.JPG

P2260452.JPG

P2260526.JPG

P2260572.JPG

P2270717.JPG

P2270776.JPG

P3011169.JPG

P3011635.JPG

P3011672.JPG

P3011682.JPG

P3011755.JPG

 

-Maria

Suhteet Oma elämä Matkat

Ramen – Amen!

Ihan ensimmäisenä haluaisin kysyä, että miksi en ole koskaan ennen syönyt/tehnyt Ramen keittoa?! Se meni ihan heittämällä omien suosikkien top 10 listalle. Sitä vaan halusin siis sanoa, että jos et ole koskaan tehnyt/syönyt Ramenia niin nyt on korkea aika. Nettihän on ohjeita pullollaan, mutta en löytänyt itselleni mieluisaa yhtä ohjetta, joten yhdistelin useampaa ja tässä on lopputulos.

8K0C9255.JPG

Näin se valmistuu.

Tarvitset:

1pkt munanuudeleita

400g possunkylkeä

1pss sokeriherneitä

1 pss maissia

1-2 kpl chili

3 kevätsipulinvartta

3 salottisipulia

2l vettä

4 kananmunaa (1kpl/syöjä)

Pinnalle:

korianteria

seesaminsiemeniä

Liemi:

2 rkl omenaviinietikka

1 dl teriyaki kastiketta

2 rkl soijakastiketta

4 rkl misokastike

1 tl inkivääritahna

1tl suola

1tl herbamare

 

Aloita valmistamalla liemi. Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon:1kpl chili

2 rkl omenaviinietikka
1 dl teriyaki kastiketta
2 rkl soijakastiketta
4 rkl misokastike
1 tl inkivääritahna
1tl suola
1tl herbamare
 
Maista ja lisää tarvittaessa oman maun mukaan aineksia. Itse en mittaillut aineita sen kummemmin vaan heittelin sinne sekaisin ja lisäilin tarpeen mukaan. Siksi määrät ovat suuntaa antavia ja veden määrä toki vaikuttaa myös. Anna kiehua miedolla lämmöllä maustuen muiden vaiheiden ajan. Liemi on aika suuressa osassa koko keiton makumaailman kannalta, joten sen maisteluun kannattaa käyttää aikaa.
 
Keitä kananmunat (n.10min.)
 
Keitä munanuudelit noin 4min kattilassa ja valuta+ huuhtele sen jälkeen ja jätä odottamaan.
 
Paista kasvikset yhdessä pannussa kunnon lämmöllä pikaisesti. Laita myös tähän chiliä, jos liemi ei ole omaan makuusi tarpeeksi tulinen. Lisää pikkuisen suolaa.
 
Paista possut toisella pannulla siten, että niistä tulee kunnon rapeita, kuten pekoni.
 
Kasaa keitto:
Pohjalle nuudelit, kasvikset ja possu, sitten liemi ja lopuksi pinnalle tuoretta korianteria, seesaminsiemeniä ja kananmunan puolikkaat.
 
 

8K0C9260.JPG

Nauti ja mieti, miksi et ole syönyt/tehnyt tätä koskaan aiemmin, kuten minulle kävi maistettuani tätä.
 
-Maria

 

Koti Ruoka ja juoma