Ramen – Amen!
Ihan ensimmäisenä haluaisin kysyä, että miksi en ole koskaan ennen syönyt/tehnyt Ramen keittoa?! Se meni ihan heittämällä omien suosikkien top 10 listalle. Sitä vaan halusin siis sanoa, että jos et ole koskaan tehnyt/syönyt Ramenia niin nyt on korkea aika. Nettihän on ohjeita pullollaan, mutta en löytänyt itselleni mieluisaa yhtä ohjetta, joten yhdistelin useampaa ja tässä on lopputulos.
Näin se valmistuu.
Tarvitset:
1pkt munanuudeleita
400g possunkylkeä
1pss sokeriherneitä
1 pss maissia
1-2 kpl chili
3 kevätsipulinvartta
3 salottisipulia
2l vettä
4 kananmunaa (1kpl/syöjä)
Pinnalle:
korianteria
seesaminsiemeniä
Liemi:
2 rkl omenaviinietikka
1 dl teriyaki kastiketta
2 rkl soijakastiketta
4 rkl misokastike
1 tl inkivääritahna
1tl suola
1tl herbamare
Aloita valmistamalla liemi. Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon:1kpl chili
2 rkl omenaviinietikka
1 dl teriyaki kastiketta
2 rkl soijakastiketta
4 rkl misokastike
1 tl inkivääritahna
1tl suola
1tl herbamare
Maista ja lisää tarvittaessa oman maun mukaan aineksia. Itse en mittaillut aineita sen kummemmin vaan heittelin sinne sekaisin ja lisäilin tarpeen mukaan. Siksi määrät ovat suuntaa antavia ja veden määrä toki vaikuttaa myös. Anna kiehua miedolla lämmöllä maustuen muiden vaiheiden ajan. Liemi on aika suuressa osassa koko keiton makumaailman kannalta, joten sen maisteluun kannattaa käyttää aikaa.
Keitä kananmunat (n.10min.)
Keitä munanuudelit noin 4min kattilassa ja valuta+ huuhtele sen jälkeen ja jätä odottamaan.
Paista kasvikset yhdessä pannussa kunnon lämmöllä pikaisesti. Laita myös tähän chiliä, jos liemi ei ole omaan makuusi tarpeeksi tulinen. Lisää pikkuisen suolaa.
Paista possut toisella pannulla siten, että niistä tulee kunnon rapeita, kuten pekoni.
Kasaa keitto:
Pohjalle nuudelit, kasvikset ja possu, sitten liemi ja lopuksi pinnalle tuoretta korianteria, seesaminsiemeniä ja kananmunan puolikkaat.
Nauti ja mieti, miksi et ole syönyt/tehnyt tätä koskaan aiemmin, kuten minulle kävi maistettuani tätä.
-Maria