RAVINTOLASUOSITUKSIA JA MUITA VINKKEJÄ GDANSKIIN

Heippa!

Käväistiin tuossa talvilomalla lyhyellä kolmen yön visiitillä Gdanskissa mieheni kanssa. Kaupunki on pieni, mutta ihana. Lennot ja hotelli(Qubus) kustansivat yhteensä vain 150€/hlö. Lensimme Gdanskiin Turusta Wizzairilla, jolla lentäessä kannattaa ehdottomasti valita Priority, koska silloin saat normaalin käsimatkatavaran mukaasi ja lisäksi käsilaukun/repun. Lento kestää Turusta vain noin 1,5h, joten Gdansk on mainio kohde lyhyemmällekin vierailulle, kun matkustamiseen ei kulu aikaa.

Saavuimme Gdanskiin sunnuntaina iltapäivällä. Heitimme tavarat hotellille ja suuntasimme heti syömään suosituksiakin saaneeseen Gvaraan. Gvara oli mainio ruokapaikka ja drinkit olivat todella hyvät. Suositusten arvoinen paikka siis! Jälkiruokia emme syöneet vaan suuntasimme kakuille pienen matkan päähän kahvilaan.
Illan vietimme kaupungilla kierrellen ja menimme aikaisin hotellille nauttimaan vaahtokylvystä ja pitkistä yöunista.

Aamulla heräsimme virkeinä ja söimme aamiaisen hotellilla. Aamiainen oli selvästi muita paikkoja kalliimpi (n.17€/hlö) mutta todella hyvä ja helppo valinta. Parhaita hotellin aamiaisia, joita olen saanut. Tarjolla oli vaikka mitä, mutta erityisesti mieleen jäi kone, jolla sai puristettua tuoretta appelsiinimehua, tuoreet hedelmät ja vohveleiden paistopiste. Aamiaisen jälkeen suuntasimme muutaman mutkan kautta kauppakeskus Forumiin, jossa oli paljon kivoja liikkeitä. Mitään ostoksia ei kuitenkaan tarttunut tällä kertaa mukaan. Pyörähdimme myös kauppahallissa, mutta se ei ollut kovin viihtyisä, joten visiitti jäi lyhyeksi. Kävimme myös Marian kirkossa, joka on maailman suurin tiilistä rakennettu kirkko. Kirkko oli vierailumme aikaan remontissa, mutta tosi kaunis ja valoisa. Torniin kiipeäminen onnistuu maaliskuusta marraskuuhun ja näkymät ovat varmasti upeat! Harmi, että torniin ei nyt vielä päässyt.

Forumista suuntasimme takaisin kohti vanhaa kaupunkia ja kävimme syömässä Pierogarnia Mandussa. Paikka oli hiukan sivummalla ja ehdottomasti käymisen arvoinen. Kolme ruokalajia juomineen ja alkudrinkkeineen maksoi vain noin 30€. Annokset olivat jopa hiukan liian suuria etenkin, kun alla oli tuhti aamiainen. Loppuilta kului kaupunkia kierrellessä ja kauniita rakennuksia katsellessa ja drinkeillä käydessä. Siihen tämä kaupunki on kuin tehty, sillä kahviloita, ravintoloita ja drinkkipaikkoja on joka nurkalla ja kaikki talot ovat toinen toistaan kauniimpia. Varasin meille vielä illalla hieronnat Sopotista Mera Spasta, jonne suuntasimme tiistaina.

Tiistaina oli meidän viimeinen kokonainen päivä ja listasin edellisenä iltana valmiiksi, että mitä haluan tehdä. Aloitimme aamun aamiaisella Cafe Libertaksessa, jota voin lämpimästi suositella, aamiainen oli erinomainen! Sen jälkeen kiertelimme kaduilla hetken ja poikkesimme katsomassa, miten karkkia tehdään. Kävimme uudelleen Forumissa, joka osoittautuikin meidän mielestä parhaaksi kauppakeskukseksi, missä kävimme. Joonakselle mukaan tarttui lenkkarit, mutta muuten ostosten saldo oli nolla ja hyvä niin (pitäisi nimittäin siivota vaatekaapit oikein ajatuksen kanssa ja varata kirppispöytä). Tämän jälkeen lähdimme kohti rautatieasemaa ja metsästimme junan kohti Sopotia. Sopotiin oli noin 30min matka junalla. Perille päästyämmme kävelimme pääkatua pitkin kohti rantaa ja kävelimme loppumatkan rantaa pitkin hiukan sivummalla olevaan kylpylähotelliin, jonne olin tosiaan edellisenä iltana varannut meille hieronnat (hieronnan hinnalla pääsi myös kylpylään n.40 euroa/hlö). Mera Spa osoittautui oikein mukavaksi paikaksi ja kylpylän puolella oli vain yksi ihminen meidän lisäksi. Rentouduimme ensin hieronnassa ja sitten lilluimme kylpylässä hyvän tovin. Ennen Gdanskiin lähtöä haukkasimme vielä burgerit pikaruokalalassa, sillä emme pystyneet odottamaan nälkämme kanssa iltaan asti. Gdanskiin palattuamme kävimme Madison ostoskeskuksessa ja drinkeillä  Craft cocktailsissa ja sen jälkeen suuntasimme pienen kiertelyn jälkeen Prologue ravintolaan syömään. Illallinen Prologuessa oli ehdottomasti reissumme kohokohtia. Paikka oli muihin verrattuna kallis, mutta jokaisen euron arvoinen. Söimme kolme ruokalajia, joista jokainen oli ihan nappisuoritus. Hintaa illalliselle ruokineen ja juomineen kahdelta hengeltä tuli noin 90 euroa. Illallisen jälkeen suuntasimme maailmanpyörää ihastellen väsyneinä kohti hotellia.

Lento lähti takaisin kotia kohti jo klo 12, joten aamiaisen lisäksi emme muuta ehtineet puuhailla keskiviikkona. Oli kyllä ihanaa olla aikaisin kotona!
Hinnoista voisi sanoa, että ruoka ja juoma on karkeasti noin puolet Suomen hintatasosta ( tai alle). Vaatteet ketjuliikkeissä, kuten Zara ja H&M ovat samoissa hinnoissa kuin Suomessa.

Ruoka ja juoma ovat noin puolet Suomen hintatasosta.

Gdansk oli turvallisen tuntuinen ja ihmiset olivat pääosin ystävällisiä.

Kulkeminen junalla oli hiukan hankalaa, sillä mitään opasteita ei ollut englanniksi.

Ravintoloiden taso yllätti minut. Gdanskiin kannattaa ehdottomasti lähteä ruokamatkalle.

-Maria

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *