Ravintolasuositus: Kaskis

Leppoisaa sunnuntaita ja ihanaa äitienpäivää!

Kävimme mieheni kanssa juhlistamassa vuosipäiväämme Turun keskustassa sijaitsevassa ravintola Kaskiksessa. Vähän tyyriimpi, mutta ehdottomasti kokorahan arvoinen ravintola Kaskis on valloittanut sydämeni. Ravintola täyttää ja ylittää aina odotukset ja se ehkä selittää sen, että pöytä tulee varata todella hyvissä ajoin ennen haluttua päivämäärää. Kaskiksessa on mieletön tunnelma, ihana sisustus ja ihan järkyttävän hyvää ruokaa, joka yllättää kerta toisensa jälkeen.

Valitsimme kuuden ruokalajin menun ja 3/4 viinipaketin, jolloin annokset kaadetaan pienempinä, mutta kaikki viinit tarjoillaan. Ensin tulee keittiön tervehdys, sitten kolme alkuruokaa, kaksi pääruokaa ja jälkiruoka. Mahan saa varmasti täyteen, vaikka annokset ovatkin aika pieniä, joten siitä ei kannata huolehtia. Ruokailuun aikaa saa myös hurahtamaan helposti 2,5 tuntia. Uusia ideoita omaan keittiöön on tarttunut myös molemmilla käynneillämme mukaan, joten omatkin kokkailut saavat uutta potkua.

Keittiön tervehdys

Rakastan ruokaa ja laitamme ruokaa myös paljon itse, jolloin panostaessamme ravintolaillalliseen on odotukset korkealla ja haluamme jotain vähän spesiaalia. Enkä nyt tarkoita, että aina pitäisi olla fine diningia, sillä esimerkiksi hyvin valmistettu pizza maistuu aina! Useimmiten lounaalla meidän tulee syötyä ulkona työkavereiden kanssa, mutta illalliset tulee kyllä lähes aina kokkailtua itse kotona.

Pohdimme kavereiden kanssa iltaa istuessa pihalla, että enemmän harmittaa maksaa 140 euroa (joka on paljon rahaa) kohtalaisesta  paremmasta ravintolaillallisesta, kuin suurempi summa täydellisestä palvelusta ja ruoasta, joka tarjoaa uusia makuelämyksiä ja yllättää. Kaskiksessa viinien valinta oli tässä menussa onnistunut erinomaisesti. Käsittämätöntä, miten hyvin he löytävät maut, jotka täydentävät toisiaan niin hienosti ja tuovat toisiinsa erilaisia ulottuvuuksia makuun.

 

 

Kaskis on ehdottomasti oikea valinta vähän spesiaalimpaan päivään tai pitkän kaavan mukaan haluttuun illanviettoon, vaikka toki muitakin hyviä ravintoloita Turusta löytyy.
 

Oletteko jo testanneet Kaskiksen, entä Kakolan Ruusun? Mitä piditte?

 

-Maria

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.