Roadtrip Montenegrossa

Tästä se lähtee - roadtrip alkaen Dubrovnikista Montenegroon! Olen niin innoissani, etten pysy pöksyissäni. Alunperin suunnittelimme reissua Norjaan, mutta se olisi vaatinut pidemmän ajan, koska ajomatkat ovat niin pitkät. Ehkä ensi vuonna sitten se! Nyt kohteeksi valikoitui tämä, sillä halusimme lämpöön, jota nyt näköjään saadaan myös Suomessakin.

Ostimme lennot Dubrovnikiin, josta otamme heti kentältä auton käyttöön. Lentomme on perillä vasta illalla, joten käytämme tuon illan Dubrovnikiin tutustuen, yövymme jossakin hotellissa ja lähdemme vasta seuraavana aamuna matkaan kohti Montenegroa. Autolla pääsee ylittämään rajat, mutta siitä veloitetaan erillinen maksu. Auto on kuitenkin reissussa aivan ehdoton, sillä meilläkin aikaa on vain viikko ja listalla on paljon paikkoja, joissa haluamme käydä. Olemme käyneet Kroatiassa kahdesti jo aiemminkin, mutta olemme olleet aina Splitin suunnalla. Molemmilla kerroilla meillä on ollut osan ajasta auto, mikä on osoittautunut loistavaksi valinnaksi kiertelyn kannalta. Kiinnostaisiko teitä muuten matkavinkeistä Kroatiaan?

Tälle reissulle emme ole varanneet majoituksia etukäteen vaan katsomme mihin tie vie. Tarkoituksena on kiertää pääasiassa Montenegroa, joka on ollut matkakohteena listaltamme jo muutamia vuosia. Albaniaa meille suositeltiin kohteeksi viime kesänä, joten sielläkin haluaisimme käydä, mutta vuokra-autolla sinne ei saa mennä, kun auto on vuokrattu Kroatiasta. Valitettavasti meillä ei kuitenkaan taida olla siellä aikaa pitkään visiittiin, mutta katsotaan jos päästäisiin sille puolelle johonkin kohteeseen vaikka bussilla.

Montenegrossa listaltamme on seuraavia paikkoja, joissa haluaisimme käydä:

Kotor

Cetinje - Kotor tie

Durmitorin kansallispuisto

Tara joen kanjoni ja silta

Sveti Stefan

Lake Skadar

Moraca River

Milocher Park

Njegos Mausoleum

Biogradska Gora kansallispuisto

Mrtvica Canyon

Katsotaan, että mihin kaikkialle ehditään! 

 

Postauksen kuvat ovat aiemmilta reissultamme Kroatiasta.

-Maria

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.