Tervetuloa kesä

Lämmintä tiistaita ja tervetuloa kesä - ovi on avoinna!

Kesä on saapunut - ainakin hetkeksi. Aion ottaa siitä kaiken irti, kun se on täällä. Viime alkuviikon olin kipeänä kotona ja katselin olohuoneen ikkunasta puussa päivä päivältä enemmän aukeavia silmuja. Illatkin ovat olleet aika lämpimiä ja rauhalliset iltakävelyt ovat olleet ihania pitkän päivän jälkeen. Ihan parasta on, kun valoa ja lämpöä riittää vielä kymmeneltä illalla. Meidän pihan omenapuut availevat vienosti kukkiaan pikkuhiljaa ja alkuviikolla ensimmäinen varmasti puhkeaa jo täyteen loistoon. Kirsikkapuut ovat puolestaan jo täydessä loistossaan. Kesäkukkia houkuttaisi myös jo laitella pihalle, mutta koska sää saattaa yhtäkkiä muuttua kylmemmäksi saa se odottaa vielä hetken. Orvokit saavat siis riittää vielä yksinään. Tarkoituksena olisi myös tehdä kukkahylly terassille, johon saamme erilaisia kukkia ja yrttejä kivasti eri tasoihin, kun lattiapintaa on niin vähän pihassamme.

Armas oli steriloitavana ja sen takia sillä on tuo puku, josta se ei todellakaan pidä. Onneksi tänään se voitiin viimein ottaa pois!

 

Lauantaina aloitettiin aamu meidän tyttöporukalla hot joogalla ja sen jälkeen pidimme brunssin meidän pihalla. Oi että miten ihanaa oli istua ulkona herkkuja syöden. Tiesittekö muuten, että Lidlissä on myynnissä luomuna mansikkaa, pensasmustikoita ja vadelmia? Ihan parasta, hyvä Lidl! Tyttöjen lähdettyä otin pinon lehtiä ja viltin mukaan ja menin pihalle makoilemaan ja nauttimaan auringosta. Illalla meillä oli kaverin valmistujaiset ja olen niin iloinen hänen puolestaan, että näin upea keli osui kohdalle. Meillä oli hurjan hauskaa ja juhlat jatkuivat kirsikkapuiden alla valojen loisteessa yömyöhään. Oli mielenkiintoista tutustua uusiin ihmisiin ja istua iltaa viinilasillisten ääressä.

Sunnuntaina suuntasimme äitienpäivän viettoon Joonaksen vanhempien luo, sillä omani ovat matkoilla. Sunnuntain koostui auringosta, grillailusta, koirien leikittämisestä ja rennosta yhdessäolosta. Keräsin myös kesän ekat kesäkurpitsat, kirsikkatomaatit ja kurkut Joonaksen vanhempien luona ja miten hyvältä ne maistuivatkaan - nam! Kyllä nyt kelpaa taas kokkailla.

Alkuviikolla töiden jälkeen illat on istuttu naapureiden kanssa pihalla auringosta nauttien ja grillaillen, katsottu jäkistä ja käyty iltakävelyillä. Tänään vuorossa on pihatalkoot, jonka jälkeen taas grillaillaan porukalla ja otetaan kaikki irti tästä lämmöstä ja upeasta ilmasta.

 

Miten teidän viikko on lähtenyt käyntiin?

 

- Maria

 

 

Ps. Taistelu ampiaisia vastaan on alkanut, niitä tulee ihan sikana meille sisälle kokoajan!

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.