Tuhti talvisalaatti
Tämä, jos joku on keväistä talviruokaa parhaimmillaan. Lisätkääpä ohje siis ensi viikon ruokalistaanne ja menestys on taattu! Itse olen tehnyt tätä jo kahtena eri versiona viikon sisään. Ensimmäiseen lisäsin tuoretta chiliä ja tein kylkeen tsatsikia. Tämä toinen versio on nyt hiukan miedompi ja kasvisten maku pääsee tässä pääosaan. Vaihdoin tässä myös ruusukaalin parsakaaliin, kun ruusukaali oli loppu kaupasta. Alkuperäisen ohjeen bongasin Glorian ruoka & viini -lehdestä viime viikolla ja muokkailin sitä oman mieleni mukaan.
6 annosta
Valmistusaika 40min
2 prk (à 290g) kikherneitä
2 paprikaa
2 parsakaalia
4 keskikokoista porkkanaa
150g cashewpähkinöitä
1 halloum-juusto
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Kastike:
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl sitruunamehua (1 sitruuna)
2 rkl hunaja dijonsinappia
1 rkl sokeria
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa
1 luomusitruunan raastettu kuori
1/2 ruukku persiljaa
Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalla 200 asteeseen.
Kumoa kikherneet lävikköön ja huuhtele huolellisesti. Anna niiden valua lävikössä sen aikaa, kun huuhdot ja pilkot muut kasvikset. Leikkaa parsakaalin nuput osiin ja paprikat, sekä porkkanat suurehkoiksi paloiksi. Levitä sitten kaikki kasvikset ja kikherneet leivinpaperille pellille. Itse laitoin ainekset kahdelle pellille, jotta sain ne vähän väljemmin paistumaan. Kaada päälle oliiviöljyä ja ripota suolaa. Laita pellit uunin keskiosaan paistumaan noin 30 minuutiksi. Kasvisten tulisi alkaa saada jo väriä (parsakaalit ruskistuvat ensimmäisenä, muut kasvikset saavat vain hentoisesti väriä).
Kun olet saanut kasvikset uuniin paahda cashewpähkinät pannulla ja suolaa kevyesti. Paista sen jälkeen kuutioitu halloumi nätin ruskistuneeksi, jotta se saa kunnolla makua.
Kasvisten vielä paistuessa uunissa valmista kastike. Raasta ensin huolellisesti pestystä sitruunasta kuori. Laita raastimen ja sitruunan väliin leivinpaperi, sillä se helpottaa kuoren keräämistä, kun se ei takerru raastimeen. Silppua persilja lasissa saksilla. Sekoita sitten kaikki muut kastikkeen ainekset kulhossa ja lisää lopuksi seokseen persilja ja sitruunan kuori.
Kun kasvikset tulevat uunista, kaada ne leivinpaperin avulla tarjoilukulhoon. Kaada kasvisten joukoon kastike ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi pähkinät ja halloum.
Nautinnollisia ruokahetkiä!
-Maria