VIIKONLOPPUVISIITTI HELSINKIIN JA PARI VINKKIÄ

Heippa!
 
Miten ihana kevään tuntu oli jo viime viikonloppuna ilmassa! Maaliskuukin jo lähenee hurjaa vauhtia ja meillä on ensi viikolla talviloma! Käytiin viime viikonloppuna siskoni ja hänen poikaystävänsä luona vierailulla Helsingissä. Sää oli mitä parhain ja ehdimme touhuta tuossa lyhyessä ajassa vaikka mitä (mm. suunnitella kesälle roadtrippiä).
 
Lauantaina perille päästyämme meitä oli odottamassa ihana lounas ja avattiin pullo sampanjaa. Hengailtiin ja vaihdettiin kuulumisia. Illaksi suunnattiin Via Tribulaliin pizzoille (vinkki nro 1). Paikkaan ei voi tehdä pöytävarausta ja jonotusajaksi ilmoitettinkin yli tunti. Halusimme kuitenkin kyseiseen ravintolaan, joten jätimme nimet listaan ja suuntasimme Brondaan alkudrinkeille odottelemaan pöydän vapautumista. Drinkit olivat todella hyvät, joten Bronda on vinkki nro 2. Puhelin soi juuri sopivasti ja meille oli pöytä pian valmiina. Pizzat olivat todellakin odottamisen arvoisia – en tiedä olenko koskaan saanut niin hyvää pizzaa. Otimme kaksi eri pizzaa niin, että se tuli suoraan lautaselle jaettuna puolet ja puolet. Iso suositus Via tribunalille, mutta kannattaa varautua odotukseen. Läheltä onneksi löytyy useampikin drinkkipaikka odottelun ajaksi. Mahat täynnä raahauduimme takaisin asunnolle ja pian uni tulikin jo silmään.

PA6A9178.JPG

PA6A9185.JPG

PA6A9186.JPG

 

 
Sunnuntaina nukuimme pitkään ja käytössä oli ensimmäistä kertaa joululahjaksi saamamme unipussit (ihan paras keksintö muuten!). Niille jotka ei tiedä niin unipussi on siis makuupussin tyylinen ratkaisu, jossa on samassa peitto, aluslakana ja paikka tyynylle. Kyläilemään mennessäsi et siis tarvitse muuta, kuin tyynyn pussin sisään. Aamulla teimme kunnon aamiaisen ja söimme rauhassa pitkään. Aamiaisen jälkeen suuntasimme Marimekon outletiin (vinkko nro 3) josta en tosin tällä kertaa tehnyt mitään löytöjä. Paikka on kuitenkin ehdottomasti vierailun arvoinen, jos haluaa tehdä löytöjä kohtuulliseen hintaan.

PA6A9181.JPG

 

 
Siitä jatkoimme keskustaan katsomaan uutta kirjastoa Oodia (vinkki nro 4). Porukkaa oli jonkin verran ihmettelemässä tätä uutta tulokasta, mutta se ei haitannut. Oodi oli kerrassaan upea ja voinkin antaa täydet pisteet suunnittelijoille. Korkkia oli käytetty hienosti akustiikkalevynä seinissä. Tilan korkeus ja muoto olivat vaikuttavia, kerrassaan hienoa työtä!
 

PA6A9189.JPG

PA6A9193.JPG

PA6A9196.JPG

PA6A9198.JPG

PA6A9199.JPG

PA6A9203.JPG

PA6A9225.JPG

 

Oodissa tovin kierreltyämme suuntasimme Kiasmaan katsomaan Shoplifterin värikästä näyttelyä (vinkki nro 5). Kiersimme kyllä muutkin näyttelyt, mutta tuo oli kyllä ehdottomasti oma lempparini. Osa Kiasman teoksista on niin erikoisia, että oma ymmärrykseni niihin ei aivan riittänyt vaan jäin lähinnä katsomaan niitä isona kysymysmerkkinä – ehkä se onkin juuri tarkoitus. Tämä pörröinen värikäs teos taas sai puolestaan hyvälle mielelle kaikessa leikkisyydessään. Toinen suosikkini näyttelyssä oli Astu lavalle, jossa yleisö saa kirjaimellisesti astua lavalle. Langattomat kuulokkeet välittävät taiteilijan ohjeita, joiden mukaan katsojat toimivat esiintymislavalla.Tätä oli tosi hauskaa seurata, vaikka en itse lavalle uskaltautunutkaan. Lopuksi vielä suuntasimme Fazerille kahville (aina varma valinta ja sen myötä vinkki nro 6), ennen kuin oli aika suunnata kotia kohti. Kiitos Helsinki – olit ihana!

PA6A9232.JPG

PA6A9235.JPG

PA6A9238.JPG

PA6A9245.JPG

PA6A9247.JPG

PA6A9275.JPG

PA6A9285.JPG

 

-Maria

 
 
 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *