3 vauva-arkeani helpottanutta asiaa

Rakastan listojen kirjoittamista, joten tässä kolme asiaa jotka helpottivat alkua vauvan kanssa.

1. Suoratoistopalvelut
Vauvan ensikuukausina Netflix ja HBO nordic tulivat kovaan käyttöön. Tuntikausia kestäneet imetysmaratoonit sujuivat huomattavasti letkeämmin kun sai samalla katsella tietokoneen näytöltä elokuvia tai tv-sarjoja. Rakensin makuuhuoneeseen halityynyistä ja peitoista pesän jossa pötköttelimme Baby Bn kanssa päivät pitkät. Useita kertoja ensimmäistä kuukausien aikana tuli pohdittua että miten ihmeessä sitä selviäisi ilman Netflixin iloja. Oikeiden kirjojen lukeminen ei onnistunut B rinnalla – tämä kun oli niin herkkäuninen ja havahtui hereille jos vähääkään liikuin liikaa. Helpointa oli vain maata paikallaan ja tuijottaa ruutua.
Pikkuhiljaa B:n kasvaessa sarjojen katsominen väheni ja nykyään tämä tapahtuu suurimmaksi osaksi vauvan nukkuessa. B:n ollessa hereillä ei enää oikein voi keskittyä mihinkään sarjoihin. 

2. Digitaaliset kirjapalvelut (Bookbeat, Storytel….)
Kun Netflixiin ei enää sujunut, siirryin ääni- ja e-kirjoihin. E-kirjoja luen edelleen aina kun B nukkuu päiväunia, tämä kun ei vieläkään osaa niitä nukkua yksin. 20 minuuttia onnistuu maksimissaan itsekseen, jonka jälkeen B herää itkemään. Jos olen vieressä B saattaa nukkua useamman tunninkin. Suosiolla siis olen vieressä lueskelen kirjoja. Äänikirjoja en ole paljoa kuunnellut, vaikka ne nykyään ovatkin suosittuja. Lähinnä sellaisina päivinä kun olen ollut hyvin väsynyt tai kipeä. Silloin en ole jaksanut B:lle niin ahkerasti jutella (saatika laulaa), mutta olen silti halunnut että asunnossa kuuluisi jonkinlaista puhetta. Äänikirjat ovat silloin tuntuneet hyvältä vaihtoehdolta. 

3. Kantaminen
Ilman kantamista en olisi saanut päivittäisi askareita hoidettua. En keksi miten muuten olisi onnistunut pesemään pyykkituvassa pyykkiä. Tai miten olisin saanut ruokaa laitettua ilman että B itkee. Kantoliinan hankin jo raskausaikana ja kannoin vastasyntynyttä B:tä siinä aina silloin kun emme pesineet sängyssä tai sohvalla. Trikoisen kantoliinan sitomisessa oli hieman opettelua ja se oli melko hankalaa koska liina oli niin pitkä. Kuitenkin itse kantaminen oli mukavaa. Kauppareissutkin hoidin mielummin kantaen kuin että B olisi maannut lastenvaunuissa. Kun B:lle tuli ikää ja kokoa tarpeeksi, ostin Tulan kantorepun ja se on ehdottomasti ollut vauva-ajan paras ostos. Reppu on kaunis, sen pukeminen on nopea ja vauva viihtyy siinä erinomaisesti. Edelleen tulee joitain kotiaskareita hoidettua B kyydissä, esimerkkinä vaikka imurointi joka sujuu paremmin kun B saa olla mukana.

Extra 4. Unipesä
Tämä oli vähän siinä ja siinä oliko se hyvä vai ei. Silloin harvoin kun sain B:n nukkumaan jossain muualla kuin minun sylissäni, niin unipesä oli hyvä. Pesän sai sen verran pieneksi ja tiiviiksi että se tuntui turvalliselta. En tosin tiedä olisinko ostanut unipesää jos olisin tiennyt ettei B tule viihtymään muualla kuin sylissä. Tuskin.  

perhe lapset vanhemmuus leffat-ja-sarjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *