Essi kynsissä ja kampaajalla

 

blogi kynnet.jpg

”Suutarin lapsella ei ole kenkiä.”

Tässä lause joka pitää paikkansa kampaajapiireissä ja jostakin syystä myös omalla kohdallani. Kun värjään ja muotoilen työkseni muiden hiuksia omat hiukseni jäävät usein, noh todella huomiotta. Tiedostan kyllä, että omien hiusteni pitäisi olla kuin liikkuva mainos mutta ei se niin vain ole aina mennyt. Omaa tukkaahan voi näin ammattilaisena itse aina vähän ”fiksailla” kotona mutta eihän sitä itse voi samalla tavalla laittaa, kun kollega sen laittaisi. Häpeäkseni tunnustan että olen sortunut kotifiksailuun useammin kun haluan edes itselleni myöntää, välillä aika karmaisevilla lopputuloksilla.

Itselleni syitä ovat olleet ennen kaikkea ajan puute eli kiire, sekä se että tuntuu ettei raaski itseensä sijoittaa. Aika hullunkurinen ajatus koska puhun jatkuvasti omille asiakkailleni siitä, kuinka juuri omaan hyvinvointiin on tärkeää panostaa. Mutta kampaaja kampaajalla tuntuu välillä yksityisyrittäjän kannalta haaskaukselta kun se vie sekä oman että kollegan ajan samalta päivältä jolloin myymme asiakkaille ei oota. Sekin on aivan nurinkurinen ajatus sillä juuri sitä vartenhan me töissä olemme: luomassa upeita lookkeja ja nauttimassa niistä myös itse.

Siksipä juuri tuntui uskomattomalta viettää pitkästä aikaa kokonainen päivä asiakkaana; pääsin huollattamaan kynteni BeNailedin Volhan käsittelyssä sekä hiukseni saivat Luovassa todellisen päivityksen kollegani Piian käsissä. Uuden vuoden lupauksena lupaan ettei seuraavaa kertaa tarvitse odottaa kovin kauaa, sillä millainen bloggari ei elä niin kuin opettaa.

Näitä päivä piti sisällään:

Kynnet:

Kun tekee jokapäivä töitä käsillään, erityisesti myös veden kanssa, voi arvata miltä kampaajan kädet ja kynnet näyttävät. Talvi luo tähän vielä ihan oman lisävivahteensa ja kädet ovat usein aika kaameat korput ellei niitä huolla säännöllisesti. Käsitellessäni asiakkaitteni hiuksia on tietysti tärkeää basic hygienian lisäksi se että kädet eli yksi tärkein työvälineeni ovat siistit ja sellaiset että asiakas kuin asiakas pitää  mielleyttävänä että niillä kosketaan hänen hiuksiinsa ja päähänsä. Tavallisia kynsilakkoja en tämän vuoksi ole enää vuosiin vaivautunut käyttämään, koska minulla ne kestävät siisteinä todennäköisesti päivän. Oli ihana päästä ihanan Volhan taitaviin käsiin Espoon Leppävaarassa sijaitsevaan BeNailediin. Sain pitkästä aikaa kynnet, jotka ovat näyttäneet päivästä toiseen pesupaikallakin hääriessä juuri äsken laitetuilta.*Kynnet on saatu some-näkyvyyttä vastaan.

Volhan upeaa Instagramia @benailed_finland katsellessani ajattelin heti että onpa NIIIN minun tyylisiäni. En nimittäin todella ole mikään kukkaiskiemurakimalle-kynsi tyttö, vaan haluan että kynnet edustavat kokonaisvaltaisesti myös muuta tyyliäni. Volhan kanssa nopeasti huomasimmekin että jännittävästi esteettiset silmämme olivat hyvin lähellä toisiaan. Volha on juuri aloittanut oman yrityksensä Leppävaarassa ja oli mukava myös verkostoitua nuorina kauneusalan yrittäjinä.

Ensimmäinen geelilakkaus, jonka Volha minulle teki oli upea musta-valkoinen graafinen design.

kynnet.jpg

* Kuvassa kynnet silloin kun ne laitettiin.

blogi kynnet 3 viikkoa.jpg

*Kynnet kuvassa kolmen viikon jälkeen. 

Essi: Syy miksi halusin kirjoittaa tästä yhteistyöstä vasta näin hieman jälkijunassa oli se että halusin todella tietää kuinka hyvät nämä kynnet ovat kovassa käytössä. Ja nyt voin vilpittömästi todeta että lakkaus pysyi TÄYDELLISENÄ kynsissäni kolme viikkoa. Ei lohkeilua, ei tippumista, ei mitään ongelmia. Tämän kolmen viikon jälkeen pääsin huollattamaan kynteni ja sain niihin uuden mitä upeimman, kimaltelevan talvi-lakkauksen, joka tälläkin hetkellä näyttää siltä kuin se olisi eilen tehty. Nämäkin kynnet ovat pysyneet kolme viikkoa mutta en voi enää odottaa tämän postauksen kanssa pidempään vain nähdäkseni kuinka pitkään nämä pysyvät, mutta aion kyllä raportoida asiasta myöhemmin! Todella suuri suositus ihanalle Volhalle siis minulta!

 

blogi kynnet talvi.jpg

*Upeat talvi-kynnet  uudeksi vuodeksi <3

Hiukset:

Kuten edellisessä postauksessani kävi ilmi on hiushistoriani ollut hyvin värikäs ja olen viime vuoden aikana hieman laiminlyönyt omien hiusteni laittoa ja sitten vastapainoksi hieman leikkinyt koti-kampaajaa suoraväreillä. Lopputulokset eivät ole todellakaan olleet imartelevia. Minäkin olen kuitenkin vain ruuhkavuosia elävä ihminen ja hitusen työnarkomaani. Päivät kuluvat töissä ilman montaakaan taukoa ja kotona aika menee lasten kanssa puuhaillessa, niin kuin toki pitääkin. Kahden alle kolme vuotiaan kanssa ei hirveästi omaa aikaa pitkien työpäivien lisäksi ole ja vapaa-aika käytetään usein vaimon kanssa yhdessä ravintolassa, teatterissa tai jossakin muussa vastaavassa. silloin kun sitä on. Kaikkien näiden selitysten jälkeen olin kuitenkin päästänyt omat hiukseni siihen pisteeseen, ettei se vain enää tuntunut ammattiini sopivalta eikä itseäni arvostavalta. Niinpä istuin kampaajanpenkkiin itse ja annoin toisen ammattilaisen tehdä taikojaan.

blogi kynnet, hiukset 2.jpg

 

Luovan toinen omistaja Piia, oli niin ihana että suostui ottamaan tämän permiksen ja väricocktailin huollettavakseen. Kokonaisilmeeni raikastui ihanasti ohuilla raidoilla ja herkistyvälle hiuspohjalleni nappi valinnaksi osoittautuneella Sebastian Cellophanes laminointi värillä. Cellophanes toi aivan uskomattoman kiillon kiharoihini, ja on herkän hiuspohjani takia ei-hapete väri. Perfect for me!

Essi: Kyllä oli ihana huomata kuinka hiukset todella pääsivät uuteen loistoon oikeilla käsittelyillä, ammattilaisen käsissä.  Lupasin itselleni ja Piialle että nyt loppuivat leikit ja laiminlyönti, omiinkin hiuksiin pitää panostaa ilman tekosyitä. Jatkossakin tämä kampaaja siis laittaa säännöllisiä varauksia myös omien hiusten laittoon. Tämä postaushan sen jo tulee todistamaan. Kiitos Piia vielä kerran, olet super pro ja on suuri etuoikeus saada työskennellä myös kanssasi! 

blogi kynnet hiukset.jpg

* Jos jäit miettimään vielä minkälaisia kynsiä Volha tekee niin kurkista @benailed_finland

Upeaa ja kauneuden täyteistä vuotta 2019 kaikille teille lukijoilleni! Millaista uutta lookkia haette tähän vuoteen? 

Jos voin tehdä sun vuodesta vähän vielä paremman niin tarkista vielä alku vuoden vapaat ajat, aikoja mahdollisia peruutuksia lukuunottamatta enää enää helmikuusta eteenpäin <3

 

-Essi

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *