Maailman paras mangojuustokakku

9B273E55-2CAF-4DD7-8AE2-3240E56CB099.jpeg

Ihanaa pakkaspäivää kaikki! 

Viime viikonloppuna tein kummitätini syntymäpäiville kaksi mangojuustokakkua sekä savuporovoileipäkakun.  Tämä mangojuustokakku on mielestäni maailman paras ja samalla oma luotto-ohjeeni!  Värinsä puolesta kakku sopii hyvin pääsiäiseen, ja se tuo mieleeni pakkaspäivän auringonpaisteen. Koristelulla kakusta saa tehtyä todella juhlavan, mutta se sopii myös hyvin arjen kahvipöytään. 

 

Maailman paras mangojuustokakku (gluteeniton, laktoositon)

Ohje 20cm korkeaan irtopohjavuokaan 

Vinkki! Kakusta tulee todella korkea. Voit tehdä kakun myös matalaan 24cm vuokaan. 

 

Pohja: 

200g gluteenittomia digestive-keksejä

70g voita tai margariinia

1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.

2. Hienonna keksit ja sulata voi.

3. Yhdistä voi ja keksimurut keskenään ja painele vuoan pohjalle tiiviisti.

4. Laita jääkaappiin  odottamaan. 

Vinkki! Jos teet pohjan tavallisista digestive-kekseistä käytä 150g keksejä ja 75g voita.

 

Mangomousse:

5dl Mangososetta (esimerkiksi Bonne)

300g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa

2,5 dl laktoositonta vispikermaa

2,5dl laktoositonta kuohukermaa

0,5 dl sokeria

1tl vaniljasokeria

7 liivatelehteä

 

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

2. Sekoita kulhossa mangosose, tuorejuusto ja sokerit.

3. Yhdistä vispikerma ja kuohukerma kulhossa ja vatkaa vaahdoksi. 

4. Sulata liivatelehdet tilkassa kiehuvaa vettä.

5. Kaada liivate ohuena nauhana mangotuorejuustoseoksen joukkoon kokoajan sekoittaen.

6. Lisää kermavaahto seokseen varovasti nuolijalla käännellen jotta vaahto säilyy kuohkeana. 

7. Kaada seos nopeasti vuokaan. Kopauta ja ravista vuokaa jotta saat moussen tasaisen lopputuloksen.

8. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. 

Vinkki! Käytä reunakalvoa vuoassa jotta saat kauniin ja tasaisen reunan! Voit käyttää myös pelkkää vispi-tai kuohukermaa. 

 

Kiille:

3dl Mangososetta (Esimerkiksi Bonne, tai vaihtoehtoisesti 3 purkkia mangopilttiä)

3 Liivatetta

 

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia)

2. Sulata liivatteet tilkassa vettä

3. Lisää liivate mangososeen joukkoon

4. Kaada varovasti ohuena nauhana kiille kakun päälle

5. Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. 

Vinkki! Anna kiilteen jähmettyä reilusti ennen kakun päälle lisäämistä. (Tässä menee n. 5-10minuuttia!) Näin saat kauniimman lopputuloksen eikä kiille pääse valumaan kakun reunoille! Kakku maistuu ja näyttää hyvälle myös ilman kiillettä, mikäli aikaa kiilteen tekemiseen ei ole. 

 

Koristeet:

Limeviipaleet

Digestive-keksit

Vadelmia

Passionhedelmää

Sokerihelmiä

Markenkimurskaa

Vinkki! Voit koristella kakun pursottamalla kermavaahtoa kakun reunoille, tai tekemällä suklaasta kuvioita kakun päälle! 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.