Eläkesuunnitelmana korkoa korolle

Tänä vuonna täytin 30 vuotta.

Tänä vuonna aloin ajatella sitä vuotta, kun täytän 65 vuotta.

Tänä vuonna tein myös suunnitelman, miten sekä turvaan taloudellisen tilanteeni eläkkeellä että mahdollistan vapaan elämän sitä ennen.

Ajattelin pitkään, että koska olen pienituloinen ja tulen todennäköisesti aina olemaankin, minun täytyisi hankkia omistusasunto, jotta taloudellinen tilanteeni olisi jossain määrin turvattu sitten, kun eläkeikä koittaa. Ajattelin, että vaikka minulla ei olisi muuten minkäänlaisia säästöjä, niin ainakin olisi velaton oma koti ja siten katto aina pään päällä.

Velaton koti ei kuitenkaan ole kuluton koti.

Ja vaikka haluankin ajatella jo pitkälle tulevaisuuteen, pidän kuitenkin nykyhetkeä niin suuressa arvossa, että en halua luopua minulle tärkeistä asioista nyt. En halua elää velkavankeudessa 30 vuotta, jotta mahdollisesti sen jälkeen saisin nauttia vapaudesta, koska voin saada vapauden jo nyt.

Siispä tein sijoitussuunnitelman 35 vuoden sijoitushorisontilla. Jatkossa minulla menee joka kuukausi 50 euroa Nordnetin Suomi Superrahastoon. Korkoa korolle -ilmiön ansioista 6% keskimääräisellä vuosituotolla rahasto-osuuksieni arvo on 35 vuoden päästä yhteensä n. 70 000€. Aika on sijoittajan ja säästäjän paras ystävä.

Raha liikkuu joka kuukausittain automaattisesti, joten nyt suljen salkun, lakkaan murehtimasta eläkeikää, elän hetkessä ja palaan asiaan 35 vuoden kuluttua.

tyo-ja-raha raha oma-elama
Kommentit (1)
  1. Hyvä kun sijoitat. Minä olen paljon miettinyt, minkä verran kuussa on hyvä laittaa syrjään. Pystyisin säästämään nykyistä enemmänkin, mutta makuutan vain rahoja tilillä. Maksan jo asuntolainaa pois ja laitan lisäksi indeksirahastoihin rahaa. Olen laittanut kaikkiin Seligsonin indeksirahastoihin toistaiseksi, osaan vähemmän ja osaan enemmän. (Indeksirahastot ovat Suomi, Eurooppa, Amerikka, Aasia, Global Top 25 Pharmaceuticals, Global Top 25 Brands ja Kehittyvät markkinat.)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *