Carrot Dream Cream Cake

rawcarrotcake_raakaporkkanakakku_gluteeniton_maidoton037.jpg

Treenien jälkeinen ilta kuluu empiiristen tutkimusteni valossa aina uusia asioita keksien. Treenien jälkeen on niin hyvä fiilis, ettei sitä halua tuhlata mihinkään turhaan. Tällä kertaa inspiraation lähteenä toimi mieheni. Olin kirjoittamassa tänne erästä toista juttua (treeneistä, yllättäen), kun hän kulki selkäni takaa nähden yläbannerin Picnic-mainoksen, jossa komeili mehevä porkkanakakku.

Hei, teeppä vasiten samanlainen kakku kuin tuossa Lilyn Picnic-mainoksessa, mutta raakana! 

Siltä istumalta muistin viileen maustekakkuni ja päätin tuunata tuon erittäin onnistuneen ja yksinkertaisen reseptini uuteen uskoon. Tunnen olevani elementissäni nimenomaan tällaisten yksinkertaisten arkioivallusten äärellä, joten on ilo jakaa resepti teidänkin kanssanne koska olette yksinkertaisempia reseptejä toivoneet.

Idea porkkanakakkuun syntyi niin nopeasti, etten tällä kertaa liotellut pähkinöitä, vaan heitin kaikki ainekset blenderiin ja annoin palaa — tämähän on treenien jälkeen aivan loistava juttu, koska räpylöitä voi tärisyttää kaikki raskaampi toiminta 😉 Tämän reseptin toteuttamiseen tarvitset ehdottomasti tampperin, jotta saat lopputuloksesta sileän.

rawcarrotcake_raakaporkkanakakku_raakaruoka.jpg

Carrot Dream Cream Cake

– gluteeniton, maidoton, 18 cm irtopohjavuoka –

3 dl luomupekaanipähkinöitä (täydellisiä keksimäisen makunsa ansiosta)

2 dl luomurusinoita/taateleita

2 isohkoa luomuporkkanaa

22 kokonaista luomukardemummaa

1,5 tl Ceylon-kanelia

0,5 tl Celtic Sea Saltia

Leikkaa porkkanat noin viiteen osaan ja laita ne aivan ensimmäisenä blenderiin. Lisää päälle pähkinät, rusinat ja mausteet. Tarvitset tampperia aivan ensipyörähdyksistä lähtien, joten ota se valmiiksi esille. Tamppaa taikinaa niin kauan blenderissä, että taikina on sileää ja tarkista vielä makeus. Levitä valmis taikina 18 cm irtopohjavuoalle ja laita pakastimeen puoleksi tunniksi jähmettymään.

rawcarrotcake_raakaporkkanakakku_gluteeniton_maidoton038.jpg

Kuorrute

200 ml paksua (jääkaappikylmää) kookoskermaa

2-3 rkl erytritolia (tai kookospalmusokeria, jos ruskea väri ei haittaa)

2-3 rkl tuorepuristettua sitruunamehua

Vatkaa erytritoli ja kerma paksuksi vaahdoksi. Lisää valmiin vaahdon sekaan sitruunamehu ja sekoita vielä kerran. Levitä kuorrute kakun päälle ja lisää vielä haluamasi määrä kuivattuja karpaloita.

rawcarrotcake_raakaporkkanakakku_gluteeniton_maidoton036.jpg

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun se on saanut tekeytyä ja mausteet ovat päässeet valloilleen. Tänään on harvinaisen hyvä tiistai, sillä en muista tehneeni aikoihin mitään näin hyvää.

Kommentit (5)
  1. http://www.juegofriv.link/
    14.2.2019, 09:47

    Tällainen erittäin hyödyllinen artikkeli. Hyvin mielenkiintoista lukea tämä artikkeli.Haluaisin kiittää teitä ponnisteluista, joita olitte tehnyt tämän mahtavan artikkelin kirjoittamisesta.

  2. Outi/ Keittiökameleontti
    26.11.2013, 20:19

    Kuulostaa ihanan mausteiselta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *