DIY-kosmetiikka, osa 2/6: kutrit kuntoon kesän jäljiltä

avokadohiusnaamio_diykosmetiikka 2.jpg

Kesän lämpöaalto on epäilemättä antanut ihollemme paljon positiivisia sivuvaikutuksia muun muassa sievän päivetyksen sekä hyväkuntoisen ihon muodossa. Saattaa kuitenkin olla, että niiden samojen helteiden aikana itse kunkin huolettoman kesälapsen hiukset ovat jääneet hieman suojaamatta tuolta taivaan keltaiselta pallolta. Mikäli olet saanut hiuksiltasi hieman kuivia signaaleja viime aikoina, kehoitan sinua tarttumaan alla esittelemääni kutrien tehohoitoon, joka tekee hiuksista kirjaimellisesti kuin sadevedellä pestyt.

avokadohiusnaamio_diykosmetiikka 3.jpg

Naamion taioista vastaa vain kaksi raaka-ainetta: kananmuna ja avokado. Nämä kaksi saattavat vaikuttaa äkkiseltään hieman oudolta parivaljakolta, mutta olen jo vuosia luottanut näiden kahden nimeen, kun haluan saada hiuksiini lisää eloa sekä kiiltoa. Vaikutus on nähtävillä vielä useana päivänä naamion käytön jälkeen. 

Kutrien kaunistaja (yhdelle)

1 kypsä avokado

1 raaka kananmuna

Poista avokadosta kuori ja kivi. Laita sitten avokadon liha ja raa´an kananmunan sisältö blenderiin pyörittääksesi nämä raaka-aineet sileäksi naamioksi. Levitä pestyihin, kosteisiin hiuksiin ja anna vaikuttaa 30-60 minuuttia. Pese pois viileällä vedellä ja tee vielä kevyt shampoopesu hiuksillesi. Mikäli sinulla on mahdollisuus saunan lämpöön, suosittelen, lämpö tehostaa naamion vaikutusta.

avokadohiusnaamio_diykosmetiikka 1.jpg

Tämä kiiltokutrien hiusnaamio on ihana monestakin syystä. Ensinnäkin päänahka saa kosteutusta hyvien rasvojen ja muiden ravinteiden muodossa, joita avokadossa ja kananmunassa on luonnostaan hurjia määriä. Toisekseen hiuksista tulee naamiokäsittelyn jälkeen todella pehmeät ja kiiltävät. Omalla kohdallani lopputulos on muistuttanut sadevedellä pestyjä, helposti käsiteltäviä kutreja — eihän niitä voi kuin rakastaa!

kauneus hiukset meikki vastuullisuus
Kommentit (7)
  1. Maalaisjärki käyttöön
    22.7.2014, 16:44

    JOO EI JUMALAUTA TODELLAKAAN SAUNAAN TUO PÄÄSSÄ KUN SIINÄ ON KANANMUNAA!!! HALOO!! Se kypsyy lämmössä ja kohta pää on täynnä munakokkelia joka ei ainakaan imeydy hiuksiin ku se menee sellaiseksi.

  2. Mä kokeilin tätäkin – lopputulos oli häikäisevä!!! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *