DIY-kosmetiikka, osa 3/6: hyvästi repaleiset kynsinauhat!

Kynsinauha (2).jpg

Tänään olemme omien kauneudenhoitorutiinieni heikoimman kohdan äärellä, sillä pääaiheenamme ovat kynsinauhat. Olen nimittäin sitä mieltä, että eihän tämä olisi kunnollinen DIY-kosmetiikan teemaviikko alkuunkaan, mikäli emme kävisi läpi huoltotoimenpiteitä myös bloggaajan oman heikoimman kosmetiikkalenkin tiimoilta.

Varma stressin ja hermostuneisuuden merkki käy ilmi aina silloin, kun huomaan räplääväni kuivia kynsinauhojani rikki. Kynsinauhojen huolellinen hoitaminen onkin itselleni se asia, jossa minulla on eniten petrattavaa. Operaatiossa auttaa säännöllinen kuorinta, joka samalla myös kirkastaa kynsiä.

Kynsinauha (1).jpg

Sitruuna lienee tuttu useimmille naisille, mitä tulee ihon tai kynsien kirkastamiseen. Sitruunassa olevat hedelmähapot toimivat loistavasti myös tässä kynsinauhoille kehittelemässäni kuorinnassa. Kuorivana ainesosana käytetään kookospalmusokeria ja kosteutuksesta vastaa neitsytkookosöljy. Mikäli kynsinauhasi ovat jopa hieman tulehtuneet, kokeile tätä kuorintaa. Antibakteerinen neitsytkookosöljy hoitaa, sitruuna kirkastaa ja kookospalmusokeri toimii hellävaraisena kuorijana, jolloin lopputuloksena on sekä siistimmät kynsinauhat, että kauttaaltaan pehmoisemmat kädet.

Kynsinauha.jpg

Repaleisten kynsinauhojen kauhistus-kuorinta

2 rkl sulatettua kookosöljyä

1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua

2 rkl kookospalmusokeria

Sekoita kookospalmusokeri ja sitruunamehu sulatettuun kookosöljyyn. Sekoita huolellisesti ja lisää halutessasi muutama tippa eteeristä öljyä tuomaan lisää renota kotispa-tunnelmaa. Ota kuorinta-ainetta aluksi noin teelusikallisen verran kämmenellesi ja aloita käsittely toisen käden kynsinauhoista. Hiero kuorinta-ainetta kynsinauhoille, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä, hyvä aika olisi 2-3 minuuttia per käsi. Saat samalla silkinpehmoiset kädet.

Kynsinauha (3).jpg

Kynsinauha (4).jpg

DIY-kosmetiikan teemaviikon aiemmat osat löydät täältä:

DIY-kosmetiikka, osa 1/6: syysihoa hellivä kahvikuorinta

DIY-kosmetiikka, osa 2/6: kutrit kuntoon kesän jäljiltä

kauneus iho meikki vastuullisuus
Kommentit (3)
  1. Saako tämän jakaa omassa blogissa eteenpäin linkkinä? 🙂 Oli ihan mahti, parempi kuin oliiviöljyllä ja sitruuna autto kans!

  2. Täähän toimii! Kiitos vinkistä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *