Fiini mochajäätelö
Tää on just sellaista jälkiruokaa mitä vois saada sellaisessa fiinissä ravintolassa. Kaupan jäätelöt ei maistu oikein millekään, mutta hienojen ravintoloiden jäätelöt maistuu, ja tää on just sellaista.
Olin otettu tästä kohteliaisuudesta ja nyt täytyy kyllä itsekin sanoa rehdin reippaasti, että tässä olisi potentiaalinen paras kesäjätski-manttelin kantaja, ainakin jos kaffi-ihmisiltä kysyttäisiin.
Argumenttina toimikoon se tosiasia, että koska ensimmäinen annos katosi minuuteissa, päätettiin seuraava satsi tehdä triplana.
Itse tehty ilmavan kuohkea ja kermainen jäätelö taltuttaa uhmakkaimmankin herkkuhampaan ilman maitoa, valkoista sokeria tai lisäaineita. Vaiva on minimaalinen ja vaatii tässäkin tapauksessa vain kolmea raaka-ainetta. Rakastan yksinkertaisuutta ja jos te kokeilette tätä mochaunelmaa, ymmärrätte ehkä miksi — fiini ei aina vaadi monimutkaisia reseptikoukeroita tai eksoottisten raaka-aineiden käyttöä.
Fiini mochajäätelö, 2 palloa
200 ml kookoskermaa (yli 20 % rasvaa)
0,5 dl hunajaa
reilu 1 rkl Clipperin instant-kahvia
Blendaa kookoskerma, hunaja sekä instant-kahvi blenderissä tasaiseksi massaksi. Laita jäätelömassa astiaan ja anna olla pakastimessa 2-3 tuntia. Voit halutessasi käydä välissä rikkomassa jäätelön rakennetta haarukalla, jotta sinun on helpompi tehdä palloja jäätelökauhalla. Raasta pallojen päälle raakakaakaomassaa.
Tämä jäätelö ei tarjoile kylkiäisiänä kipeää vatsaa, sokerikiukkua tai huonoa omaatuntoa — sen sijaan se saattaa koukuttaa ja saada erittäin hyvälle mielelle.
Muistakaa kokeilla, ihan oikeasti.