Fiini mochajäätelö

raakajäätelö_mokkajäätelö_rawfood179.jpg

Tää on just sellaista jälkiruokaa mitä vois saada sellaisessa fiinissä ravintolassa. Kaupan jäätelöt ei maistu oikein millekään, mutta hienojen ravintoloiden jäätelöt maistuu, ja tää on just sellaista.

Olin otettu tästä kohteliaisuudesta ja nyt täytyy kyllä itsekin sanoa rehdin reippaasti, että tässä olisi potentiaalinen paras kesäjätski-manttelin kantaja, ainakin jos kaffi-ihmisiltä kysyttäisiin.

Argumenttina toimikoon se tosiasia, että koska ensimmäinen annos katosi minuuteissa, päätettiin seuraava satsi tehdä triplana. 

raakajäätelö_mokkajäätelö_rawfood181.jpg

Itse tehty ilmavan kuohkea ja kermainen jäätelö taltuttaa uhmakkaimmankin herkkuhampaan ilman maitoa, valkoista sokeria tai lisäaineita. Vaiva on minimaalinen ja vaatii tässäkin tapauksessa vain kolmea raaka-ainetta. Rakastan yksinkertaisuutta ja jos te kokeilette tätä mochaunelmaa, ymmärrätte ehkä miksi — fiini ei aina vaadi monimutkaisia reseptikoukeroita tai eksoottisten raaka-aineiden käyttöä.

raakajäätelö_mokkajäätelö_rawfood182.jpg

Fiini mochajäätelö, 2 palloa

200 ml kookoskermaa (yli 20 % rasvaa)

0,5 dl hunajaa

reilu 1 rkl Clipperin instant-kahvia

Blendaa kookoskerma, hunaja sekä instant-kahvi blenderissä tasaiseksi massaksi. Laita jäätelömassa astiaan ja anna olla pakastimessa 2-3 tuntia. Voit halutessasi käydä välissä rikkomassa jäätelön rakennetta haarukalla, jotta sinun on helpompi tehdä palloja jäätelökauhalla. Raasta pallojen päälle raakakaakaomassaa.

raakajäätelö_mokkajäätelö_rawfood180.jpg

Tämä jäätelö ei tarjoile kylkiäisiänä kipeää vatsaa, sokerikiukkua tai huonoa omaatuntoa — sen sijaan se saattaa koukuttaa ja saada erittäin hyvälle mielelle.

Muistakaa kokeilla, ihan oikeasti.

Kommentit (19)
  1. http://www.frivjuegos.link/
    14.2.2019, 10:01

    Erittäin hyvä artikkeli. Löysin juuri blogisi ja halusin sanoa, että nautin todella lukemasta viimeisimmät artikkelit. Hyvää työtä!

  2. Mitä on instatkahvi ja saako sitä marketeista?

    1. Instantkahvi valmistetaan ensin kuivattamalla papuja ja sitten jäädyttämällä, jolloin lopputuloksena on nesteeseen liukenevaa kahvijauhetta 🙂 Löytyy varmasti ihan jokaisesta marketista, mutta suosittelen tummapaahteista luomuinstantkahvia (Clipper).

      1. Jos instantkahvi on yhtäkuin pikakahvi (kuten oletan sen olevan), niin se on valmista kahvia, josta on haihduttamalla poistettu neste. Jäljelle jää murumainen ”kuivakahvi” Ei niitä papuja jäädytetä…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *