Gluteeniton riisi-wakamepasta
Gluteenittomat pastat ovat omassa arjessani melkoisen harvinaisia vieraita, mutta joskus vain ei ole aikaa mihinkään sen kummallisempaan. King Soban tattarispastasta olen blogannut aiemminkin, mutta tajusin kokeilla saman merkin riisi-wakamepastan vasta pieni tovi sitten. Maku on vielä lähempänä vehnäpastaa kuin tattariversiossa eikä riisin maku puske läpi yhtään, vaikka niin olin ajatellut.
Pasta-annos yhdelle
1 nippu King Soba riisi-wakamespagettia
suolaa
neitsytoliiviöljyä
Keitä suolavedessä 4-5 minuttia, siivilöi.
Pikatomaattikastike
2 tomaattia pilkottuna
2 valkosipulin kynttä puristettuna
suolaa
mustapippuria
voita
lopuksi goudaa
Hauduta tomaatit valkosipulin, voin, suolan ja mustapippurin kanssa pehmoiseksi kastikkeeksi. Lisää valmiin annoksen päälle goudaa tai jotain muuta juustoa.
Pasta ei siedä odottelua, joten kastikkeen valmistus kannattaa aloittaa ensin ja laittaa pasta kiehumaan vasta sitten, kun kastike on jotakuinkin valmis.